Guvernul SUA îl felicită pe Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Guvernul Statelor Unite a comunicat, vineri, că îl felicită pe Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale cât şi pe românii care au mers la vot în număr mare, relatează Mediafax.

Într-un comunicat remis joi de Ambasada americană de la Bucureşti, Guvernul Statelor Unite l-a salutat pe Iohannis pentru câştigarea alegerilor pentru cea mai înaltă funcţie în stat, cât şi pe ”românii care au mers la vot în număr mare, atât în ţară, cât şi în străinătate, într-o demonstraţie exemplară de participare civică”.

Diplomaţia americană a reafirmat alianţa strategică cu România, precizând că Statele Unite vor ”continua cooperarea strânsă cu România şi noul său preşedinte”.

”România este un partener strategic important al Statelor Unite şi ne bucurăm să continuăm cooperarea strânsă cu România şi noul său preşedinte. Relaţiile dintre ţările noastre vor rămâne puternice, întemeiate fiind pe valorile şi obiectivele noastre comune”, se precizează în comunicatul ambasadei americane.

Preşedintele ales al României a anunţat că va ”continua parteneriatul strategic cu SUA, rolul şi locul nostru în NATO şi UE” şi că va ”dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă”. Acesta s-a mai angajat să susţină principiile democratice precum statul de drept şi independenţa justiţiei, promovate şi de Statele Unite în România.

Numirea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte a fost validată oficial, vineri, de către Curtea Constituţională, în cadrul unei ceremonii solemne desfăşurate la sediul CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne