Purtătorul de cuvânt PNL îi cere lui Ponta să nu mai mintă şi să urmărească doar jocuri de imagine

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora a declarat marţi, că alianţa USD, respectiv PSD-PC-UNPR, a dovedit deja că priorităţile sale „nu ţin de agenda cetăţeanului”. Aceasta îşi exprimă temerea că, deşi premierul Ponta susţine că va păstra programul USL în cazul în care va forma un nou guvern fără liberali acestea sunt doar declaraţii în faţa presei pentru că, în realitate, a dovedit deja că are cu totul alte priorităţi.

„Premierul Victor Ponta, deşi spune că vrea să guverneze în continuare alături de PNL, îşi dezvăluie deja planurile pentru un Cabinet fără liberali şi ne anunţă că, la acordarea votului de învestitură al noului Cabinet, va păstra programul USL. Am văzut deja care sunt priorităţile noii majorităţi, două exemple fiind legea amnistiei şi votul în cazul lui Vlad Cosma. În aceste condiţii, afirmaţia că vor duce mai departe programul USL reprezintă o ipocrizie, o minciună, fiindcă este evident drumul pe care PSD şi aliaţii săi s-au angajat, un drum care nu respectă priorităţile cetăţenilor, ci interesele de grup”, reiese din comunicatul de presă transmis de liberali.

Potrivit purtătorului de cuvânt al liberalilor, PSD, PC şi UNPR vor să acapareze pârghiile de putere pentru a le folosi în favoarea lor şi nu vor duce mai departe programul USL.

„Teama noastră este că PSD şi sateliţii săi vor să acapareze toate pârghiile de putere pentru a le folosi în favoarea lor. În atare situaţie, cum vor putea duce mai departe programul USL? Ideea continuării programului de guvernare al USL este o diversiune la fel cum a fost şi subiectul numirii lui Klaus Iohannis. În declaraţii, Klaus Iohannis a fost lăudat, apreciat, dar în fapt Victor Ponta nu l-a numit în Cabinet şi a scos PNL de la guvernare. La fel, la nivel declarativ, programul de guvernare va rămâne cel al USL, dar, de fapt, va fi programul de guvernare al USD, cu priorităţi precum legea amnistiei!”, a adăugat Cristina Pocora.

Premierul Ponta a făcut marţi un ultim apel către liberali: „Fac încă un apel, înainte de şedinţa politică a PNL, către partenerii şi colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit USL, de a continua să guvernăm împreună şi să aducem la îndeplinire obiectivele fundamentale pentru care am cerut şi am obţinut încrederea concetăţenilor noştri în 2012. Fac acest apel către cei alături de care în opoziţie, în condiţiile extrem de dificile ale regimului Traian Băsescu, regim care controla toate pârghiile şi instituţiile publice româneşti, am putut să avem curaj să avem o viziune pentru România şi capacitatea de a lăsa de-o parte orice fel de orgoliu, orice interes personal, orice fel de interes de partid pentru a construi unul dintre cele mai importante proiecte politice pe care România le-a avut după 1989”.

„Vreau să îi numesc în funcţie pe toţi cei care sunt propuşi de PNL pentru funcţiile pe care le-am stabilit împreună şi pentru care am obţinut votul Parlamentului. Îmi doresc să lucrez cu domnul Iohannis ca ministru. Nu doresc şi nu vom revendica niciun fel de funcţie a PNL pentru PSD. Partenerul şi colegul nostru, Daniel Constantin, a renunţat la solicitarea de a fi vicepremier”, a adăugat Ponta.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL a făcut un apel la Victor ‪‎Ponta‬ să nu mai mintă.

„Din decenţă şi respect faţă de oamenii care au crezut în proiectul ‪USL‬, vă rog să nu mai mintiţi, să nu mai urmăriţi doar jocuri de imagine.
Apelul dvs este fals! Acest apel trebuie să-l faceţi în faţa oglinzii către dumneavoastră! Sunteţi singurul care poate pune capăt acestei situaţii prin numirea propunerilor făcute de ‪PNL‬. PNL nu a cerut nimic în plus, nu a cerut nimic de la nimeni ci doar dreptul său! Vă aud cum vorbiţi despre lupta împotriva lui Traian ‪Băsescu‬, dar nu aţi luptat niciodată împotriva lui! Daţi PNL-ul afară de la guvernare, rupeţi USL-ul, dar pactul de coabitare merge mai departe! Ba mai mult, văd în atitudinea dumneavoastră exact acea atitudine a lui Traian Băsescu - îi acuză pe ceilalţi exact de ceea ce face el, nu se dă în lături de la nimic pentru a acapara toată puterea în mâinile sale şi ale apropiaţilor, ba chiar am sesizat că aveaţi şi vocea puţin sugrumată, mai că vă venea să plangeţi, ca ştim noi cine…”, a declarat Cristina Pocora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne