De ce or să ne doară banii murdari ai Chinei

Întîlnirea dintre Victor Ponta Prim-Ministrul României şi premierul Chinei Li Kequiang, precum şi semnarea unor documente de cooperare dintre România şi China
Întîlnirea dintre Victor Ponta Prim-Ministrul României şi premierul Chinei Li Kequiang, precum şi semnarea unor documente de cooperare dintre România şi China (Epoch Times România)

Show-ul regimului chinez la Bucureşti s-a încheiat, lăsând în urmă un imens exerciţiu de PR şi vreo câteva victime.

Una dintre acestea ar fi libertatea presei şi solidaritatea jurnalistică, aşa pe geantă cum era.

Pe oriunde ajung, reprezentanţii Partidului Comunist, care conduce China, cer o presă cât mai favorabilă – dacă se poate toată lumea să zâmbească şi să fluture steguleţe roşii pe marginea drumului!

Directiva oaspeţilor e clară, aşa că ce se poate ameninţa - se ameninţă, ce se poate cumpăra, se cumpără, şi restul - jurnalişti cu capul tare - sunt blocaţi prin diverse manevre, care mai de care mai penibile.

De data asta marginalizaţii am fost noi, cei de la Epoch Times, care ne ocupăm să dăm pe goarnă Marele Frate de la Răsărit de vreo 13 ani. Rapoartele noastre sunt plătite cu sânge uneori, o serie de reporteri au fost arestaţi şi unii chiar omorâţi, pentru că au vorbit prea mult. Cu alte cuvinte sacrificiul lor, uneori suprem, plătit pentru transmiterea unor ştiri oribile despre fapte reale, a fost anulat de guvernul României din vârful pixului - atunci când au început să ne plimbe de la Biroul de Presă al Guvernului la SPP, refuzându-ne acreditarea în Parlament.

Cele câteva reacţii la abuzurile evidente au stârnit reacţii (mulţumim încă odată pentru solidaritate) din partea unor ziare, însă o mare parte a presei (dl. Ion Cristoiu vorbea despre presa de bacşiş) s-a făcut că este ocupată să scrie editoriale cu steguleţe roşii şi secera şi ciocanul.

Cunosc metodele de operare ale regimului autoritar de la Beijing mai bine decât aş vrea. Partidele comuniste de pretutindeni funcţionează ca nişte bande criminale. Poate nu din coincidenţă în chineză cuvântul partid înseamnă şi bandă de criminali.

“Miracolul economic al Chinei” este uşor de descifrat, trebuie numai să vrei să vezi: furt de patente din Occident, spionaj economic, sisteme de lagăre de muncă unde sclavii oprimaţi robotesc spre îmbogăţirea obscenă a mai marilor din Partid, sute de milioane de oameni ţinuţi sub limita sărăciei, plătind cu sânge şi sudoare traiul zilnic.

Aşa stând lucrurile, dragi confraţi din presă care aţi ales să vă uitaţi în partea cealaltă atunci când Guvernul vostru ne-a izolat din mulţime şi ne-a închis uşa în nas, vă pot spune că în cazul în care China va alege într-adevăr să facă investiţiile promise în România, veţi avea două alternative: să păţiţi acelaşi lucru ca noi, sau să vă uitaţi în cealaltă parte întru trădarea şi mai adâncă a breslei şi a cititorilor voştri. Iar în cazul din urmă, va trebui să o faceţi până nu vă va mai rămâne nici o urmă de credibilitate.

Căci dacă Partidul Comunist Chinez se va înstăpâni în România, va aduce cu el toată gama de practici corupte cu ajutorul cărora şi-a strâns averile fabuloase. Vor începe scandaluri nesfârşite de corupţie, abuzuri în materie de mediu, standarde, şi tot aşa.

China comunistă reprezintă tot ceea ce o societate sănătoasă nu-şi poate permite să devină. Economic ea pare înfloritoare, însă mărul acela este complet putred pe dinăuntru. Doar că duhoarea poate n-a ajuns încă la dumneavoastră. Dar frică mi-e că va ajunge.

Vă veţi face că nu le vedeţi şi veţi pierde definitiv încrederea cititorilor? Sau le veţi raporta şi vă va cădea şi vouă capul?

Chinezii pe care dl. Ponta doreşte să-i cimenteze în reactoarele 3 şi 4, şi în alte sectoare strategice ale României nu vor putea fi scoşi cu una cu două. Ei vor fi loiali corupţilor României, precum şi filierei cu ajutorul căreia au ajuns în România.

Influenţa Mafiei Roşii va creşte sufocant, acaparând şi întărind ceea ce există deja. Va urma o adevărată solidaritate a unor organizaţii subterane şi o prăbuşire definitivă a oricărei idei de viitor decent în România. La care riscaţi să fiţi părtaşi prin tăcere. Vinovată.

Se cheamă "bad karma".

Iar în momentul când colosul cu picioare de lut care este China se va prăbuşi, o grămadă de oameni vor trebui să dea socoteală pentru o grămadă de lucruri, cele mai multe dintre ele fiind foarte greu de explicat.

China comunistă reprezintă tot ceea ce o societate sănătoasă nu-şi poate permite să devină. Economic ea pare înfloritoare, însă mărul acela este complet putred pe dinăuntru. Doar că duhoarea poate n-a ajuns încă la dumneavoastră. Dar frică mi-e că va ajunge.

Nota: The Epoch Times secţia chineză a publicat în 2004 o serie de editoriale intitulată Cele Nouă Comentarii despre Partidul Comunist. Apariţia acestora a şocat societatea chineză şi a determinat peste 100 de milioane de retrageri din Partidul Comunist sau denunţuri ale abuzurilor comise de Partidul Comunist în China.