Raluca Turcan: Moţiune de cenzură împotriva unui Guvern ocupat cu sărăcirea şi prăduirea ţării

Raluca Turcan Deputat PDL
Raluca Turcan Deputat PDL (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat vineri că odată cu asumarea noului program politic, Victor Ponta poate fi demis, prin intermediul unei moţiuni de cenzură iniţiată de PDL.

Moţiunea de cenzură cu care democrat-liberalii vor „să dărâme Guvernul Ponta” este intitulată „Cartea Neagră a Guvernării USL: 2 ani de minciună. După USL: potopul”. Raluca Turcan a invitat toţi opozanţii reali să semneze această moţiune.

„Toţi oamenii politici responsabili se pot solidariza pentru a stopa ineficienţa guvernării şi sărăcirea, prăduirea României. PSD este un profesionist al răului şi dă României azi un guvern toxic şi corupt. Evenimentul politic următor al anului 2014 poate fi demiterea prim-ministrului Victor Ponta prin moţiune de cenzura”, a subliniat prim-vicepreşedintele PDL.

Raluca Turcan a făcut un apel la naţionali-liberali să se alăture iniţiativei lor: „Colegii parlamentari din PNL pot alege să-l demită pe Victor Ponta dacă semnează moţiunea de cenzură a PDL. Trebuie doar să-şi asume erorile guvernării USL, minciunile ultimilor 2 ani şi cei 30 parlamentari PNL să nu mai trădeze”.

În opinia lui Antonescu „moţiunea de cenzură e o armă importantă, principala armă a unui partid de opoziţie. Nu aveţi nicio îndoială că PNL, singurul partid politic din opoziţie care are acces la această armă, nu va folosi această armă politică în condiţii pe care le va decide şi pe teme care merită aşa ceva. Opoziţia are dreptul la o moţiune de cenzură pe sesiune şi se gândeşte bine când o foloseşte”.

Declaraţia lui Antonescu l-a deranjat pe preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care l-a anunţat că PDL va face opoziţie atât faţă de Guvernul Ponta cât şi faţă de Antonescu şi nu va semna o moţiune iniţiată de PNL. Cu toate acesta, Blaga l-a invitat pe Antonescu să semneze moţiunea PDL.

”Să vină şi să semneze moţiunea noastră de cenzură. Un prim pas ar fi buna lor credinţă demonstrată prin semnarea moţiunii de cenzură. Ce îi îndreptăţeşte pe ei să depună o moţiune de cenzură? Ce să spună domnul Antonescu şi PNL într-o moţiune de cenzură?”, a precizat acesta.

Turcan: Două motive pentru care Victor Ponta trebuie demis

Prim-vicepreşedintele PDL a analizat pe blogul personal două motive pentru care Victor Ponta trebuie demis, şi anume capitolele Justiţiei şi Administraţiei:

La capitolul Justiţiei, Turcan notează că USL a promis „Cel mai curat Guvern”, să-şi respecte regulile statului de drept şi drepturile individuale, aşa cum sunt ele prevăzute în Constituţie, justiţie independentă, egală pentru toţi, eliminarea influenţei politice asupra sistemului judiciar şi că România trebuie să‐şi recapete locul demn pe care îl merită printre statele lumii, ca partener respectat în UE.

Turcan notează că USL a dat unul dintre cele mai „penale” Guverne din istoria României. "USL şi guvernul Ponta au fost un grup infracţional organizat, aşa cum s-au autocaracterizat. În total 14 miniştri, din PSD şi PNL, şi-au pierdut mandatele sau sunt anchetaţi pentru încălcarea legii şi pentru fapte de corupţie".

Potrivit vicepreşedintelui PDL, USL a demonstrat în “Marţea neagră” pentru Justiţie şi statul de drept, cât de toxică poate fi această putere pentru România. "Fără transparenţă, fără dezbatere, fugind de opoziţie, USL a adoptat în toiul nopţii iniţiative legislative prin care să îi scape de închisoare pe politicienii condamnaţi sau anchetaţi – în prezent şi în viitor – , să impună oamenilor de afaceri cotizaţii pentru buzunarele de partid şi să spulbere competiţia reală, să-şi creeze super-imunitate".

Deputaţii USL, ajutaţi de UDMR, PP-DD şi cei ai minorităţilor, au votat ca parlamentarii să nu mai poată fi anchetaţi sau condamnaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă, fals sau conflicte de interese.

"În realitate, USL a votat constant împotriva ridicării imunităţii pentru parlamentari şi miniştri pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale sau arestarea preventivă. Din categoria acestora fac parte: Vlad Cosma (PSD), Varujan Vosganian (PNL), Laszlo Borbely (UDMR), Ovidiu Silaghi (PNL), Victor Paul Dobre (PNL)" - scrie Turcan - iar în România ultimilor doi ani asaltul împotriva justiţiei şi magistraţilor a fost continuu. Controlul asupra justiţiei s-a făcut de către Ponta şi USL prin intimidări, ameninţări şi controale abuzive asupra magistraţilor.

"Ponta şi USL au sădit neîncrederea în rândul partenerilor europeni şi au generat rapoarte MCV negative pe bandă rulantă. Intenţiile reale ale lui Ponta şi USL, de a opri tot ce merge bine în justiţie, au fost şi sunt piatra de moară atârnata de gâtul României!", mai notează Raluca Turcan.

La capitolul Administraţie, prim-vicepreşedintele PDL susţine că în ciuda faptului că USL a promis o Constituţie îmbunătăţită, realitatea a arătat că Proiectul USL de revizuire a noii Constituţii a fost aspru criticat.

„USL a propus românilor o Constituţie USL-ista pentru statut privilegiat al demnitarilor, reglarea de conturi între instituţiile statului, paravan pentru manifestarea abuzivă a majorităţii în Parlament”, a adăugat aceasta.

Referitor la promisiunea făcută de USL cu privire la reforma administrativă, Turcan notează că în realitate, descentralizarea propusă de USL înseamnă „feudalizarea României”. Curtea Constituţională a declarat neconstituţională legea în urma demersurilor PDL.

Raluca Turcan a evidenţiat că deşi USL a promis garantarea proprietăţii, legea retrocedărilor propusă de USL este „profund nedreaptă şi neconstituţională (...) În plus, USL a ignorat iniţiativa legislativă a PDL din Parlament care propune impunerea de termene clare pentru soluţionarea dosarelor şi restituire sau compensare pentru imobilele preluate abuziv de regimul comunist”, a precizat politicianul.

În ceea ce priveşte promisiunea USL de a garantara libertatea de exprimare, Raluca Turcan a arătat că USL a făcut un „abuz fără precedent” prin Codul Insolvenţei care creea premisele unor abuzuri specifice regimurilor comuniste: „Codul insolvenţei propus de USL urmarea închiderea de societăţi cu planuri de redresare şi să îngrădească libertatea presei”, a susţinut aceasta.

Raluca Turcan susţine că România a fost în ultimii doi ani victima USL, adăugând că sloganul adevărat a fost nu „dreptate până la capăt”, ci „taxare şi minciună până la capăt”.

„Nicio reformă, niciun proiect de anvergură început! În schimb, USL a dat legi respinse ca fiind neconstituţionale de către Curtea Constituţională, demiteri şi demisii ministeriale, arestări la cel mai înalt nivel. Singura realizare memorabilă este dezmembrarea recentă, canibalizarea. Motivul fiind, bineînţeles, lupta PSD-PNL pentru imagine, luptă pentru funcţii publice, devenite poziţii strategice. În acest context, PDL cheamă la demiterea premierului Ponta prin semnarea şi votarea unei moţiuni de cenzură!”, a concluzionat aceasta.

Reamintim că PMP şi Forţa Civică şi-au manifestat recent dorinţa de a susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3, însă PNL nu pare să se grăbească în această direcţie. Crin Antonescu declara recent că nu vrea nicio înţelegere cu PDL pentru că „nu votăm cioturi de moţiuni de cenzură de la PDL”, adăugând că PDL "nu poate depune o moţiune de cenzură, poate scrie un text, şi dacă găseşte nişte parlamentari să-l semneze devine moţiune".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne