"Dacă vrei bani pe termen scurt şi durere pe termen lung, atunci votează PSD-ul!" - Claudiu Năsui în dialog cu Rezistenţa
alte articole
Incompetenţă, populism, legi date în folosul unor grupuri de interese, salarii mărite artificial din taxele luate de la privaţi, folosirea companiilor profitabile de stat pe post de puşculiţă, cam asta este ceea ce face PSD în prezent, iar ceea ce ne aşteaptă este o criză foarte dureroasă, "mai ales dacă UE se va confrunta cu o criză", a explicat miercuri deputatul USR, în cadrul unui dialog cu membrii grupului Rezistenţa de pe Facebook, grup coagulat în urma protestelor anti-OUG 13.
Potrivit deputatului - de profesie economist - ţara noastră merge acum în direcţie opusă celei fireşti, celei care i-ar face pe români să nu mai emigreze în masă. Şi aceasta din cauza faptului că PSD creşte salariile artificial în loc să se preocupe de a face economia prosperă, astfel încât oamenii să nu mai fie tentaţi să plece pentru a putea trăi decent.
"Ştiţi ce ar trebui să se întrebe lumea, chiar şi bugetarii care au salariile crescute? Ce preferă, un salariu cu 15-20 % mai mare acum dar o ţară sărăcită care va trece prin crize cu potenţial foarte grav dacă va continua aşa, vedem ce s-a întâmplat cu Grecia şi alte ţări cu dezechilibre de genul ăsta, şi să îşi vadă copiii emigrând în alte ţări, sau preferă să aibă un salariu cu .. 3% mai mare, dar sustenabil, investiţii mai mari, productivitate, care sunt singura şansă. Şi eu îmi doresc creşteri de salarii cu 20% dar singura şansă să le avem e acumularea de capital. (...) Copiii noştri ... intrăm în Schengen şi chiar dacă nu intrăm, tot pot să plece, se emigrează masiv.
Copiii noştri, ce vrem pentru ei? Vrem 20% în plus la salariu acuma şi să plece, sau vrem o ţară mai bună pentru toţi şi asta e alegerea pe care trebuie să o facă fiecare când intră în cabina de vot.Asta e alegerea pe care trebuie să o facă fiecare, vrem bani pe termen scurt şi durere pe termen lung, votează PSD-ul. Dar ar trebui să ne gândim că asta e România în care trăim cu toţii”, a declarat Năsui.
În plus faţă de votul responsabil la alegerile ce vin, cetăţenii ar trebui să pună presiune pe politic, a mai opinat Năsui, reamintind că Parlamentul este majoritar PSD-ALDE şi, deşi USR s-a străduit să ridice steguleţul roşu de alarmă ori de câte ori au fost probleme, a protestat etc., Strada a fost cea care a oprit OUG 13.
"Noi, ca şi Opoziţie, din Parlament, am făcut tot ce am putut. Am protestat, am făcut protest şi de încercare de blocare a zonei plenului tocmai pentru a arăta că nu e ok să laşi viaţa să continue ca şi cum lucrurile nu ar fi, pentru că tendinţa oamenilor ăstora, oricât de multe proteste ar fi, oricât de înjuraţi şi huliţi ar fi la televizor, ei o să îşi urmărească interesul, că în definitiv, acasă nu îi deranjează nimeni, la birou în scaunele calde nu îi deranjează nimeni. Ei, de data aceasta, foarte mult graţie USR-ului – trebuie să o spunem, n-au mai stat aşa liniştiţi, pentru că cineva le zicea “Hoţilor!”, “Să va fie ruşine!”, “Infractorilor!”, “Sunteţi nişte mârlani!”. Cumva, ei au impresia despre ei că sunt domni, ei au impresia despre ei că sunt foarte nobili, foarte ok cu ceea ce fac – nu mă refer la toţi, că sunt şi acolo categorii şi categorii, nu-i punem în aceeaşi barcă pe toţi – iar noi le-am deranjat liniştea", a explicat Năsui pentru Epoch Times, ulterior dialogului cu Rezistenţa.
"Idealul este ca oamenii să fie în continuare gata să pună genul de presiune pe care au pus-o la începutul anului în momentul în care se fac nişte abuzuri clare. Deci nu mă refer, că ok, o tendinţă a opoziţiei este să zică tot timpul că sunt lucruri nasoale, dar sunt unele lucruri pe care nu le zice doar opoziţia, le zice şi Comisia Europeană, le zic toţi oamenii, specialişti în domeniul justiţiei, economiei, sunt nişte lucruri cu care oamenii trebuie să rezoneze şi trebuie să acţioneze prin a face genul de presiune pe care opoziţia singură nu poate să o facă. Pentru că împreunarea presiunii străzii plus presiune în Parlament, ei, atunci poţi să mai faci ceva, poţi să utilizezi această contra-putere a opoziţiei ca să mai schimbi ceva. Dar ei dacă văd că oamenii nu sunt motivaţi, că de fapt nu pierd voturi dacă fac nu stiu ce măgărie, atunci evident că probabilitatea să o facă sau să continue este mult mai mare", a adăugat Năsui.
Înregistrarea integrală a dialogului lui Claudiu Năsui cu Rezistenţa, difuzat de Rezistenţa TV poate fi urmărit aici
Întâlnirea reprezentanţilor grupului Rezistenţa cu Claudiu Năsui a avut loc în cadrul proiectului #Rezistenţa 360, un proiect al grupului civic #REZISTENŢA, al cărui scop este crearea unor punţi de dialog şi comunicare reală şi obiectivă între societatea civilă şi clasa politică, şi explicarea evenimentelor şi acţiunilor politice într-un limbaj simplificat pentru cetăţenii României. În cadrul acestui proiect, protestatarii au avut întâlniri cu politologul Ioan Stanomir, cu liderul PNL, Ludovic Orban, sociologul Barbu Mateescu, cu jurnaliştii Adrian Sturdza, Liviu Avram, Ramona Ursu şi Lucian Mîndruţă, cu Irina Zamfir de la ActivewWatch, Cătălin Teniţă de la Geeks for Democracy şi Elena Calistru de la Funky Citizens, cu profesoara Cristina Tunegaru, cu senatorul PNL Florin Cîţu, cu Oana Gheorghiu de la Dăruieşte Viaţă, cu judecătorii Camelia Bogdan şi Cristi Danileţ, cu filozoful Gabriel Liiceanu, cu (acum fostul) lider al USR Nicuşor Dan, cu parlamentarii USR Cristian Ghinea, Florina Presadă şi Cristian Seidler.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook