Liberalii analizează (in)activitatea lui Ciorbea. La orizont posibilă plângere penală

Criticat adesea pentru lipsa lui de reacţie la sesizările venite din partea societăţii civile şi a Opoziţiei, Ciorbea a intrat în vizorul PNL, liberalii încercând să afle ce consecinţe au avut inacţiunile acestuia.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, în cadrul unui dialog cu reprezentanţii grupului Rezistenţa de pe Facebook, grup coagulat în urma protestelor anti-OUG 13, că în cadrul partidului său a fost format un grup care să analizeze activitatea Avocatului Poporului, mai exact consecinţele inactivităţii acestuia.

"Am format un grup de lucru în care să analizăm toate sesizările formulate de cetăţeni români, de organizaţii care aparţin societăţii civile, de opoziţie, sesizări cărora Ciorbea nu le-a dat curs, să analizăm care au fost consecinţele negative ale acestor inacţiuni ale Avocatului Poporului", a declarat Orban, în cadrul dialogului transmis live de Rezistenţa TV.

Orban a mai precizat că în urma analizei, liberalii ar putea declanşa procedura de demitere sau vor depune chiar plângere penală.

"Avocatul Poporului în orice democraţie este apărătorul drepturilor fundamentale ale cetăţeanului. Ciorbea este mai degrabă apărătorul intereselor de clan ale PSD-ului. Fie demarăm procedura de demitere, fie chiar plângere penală dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru a exista un cumul de infracţiuni", a susţinut Orban.

Întâlnirea reprezentanţilor grupului Rezistenţa cu Ludovic Orban a avut loc în cadrul proiectului #Rezistenţa 360, un proiect al grupului civic #REZISTENŢA, al cărui scop este crearea unor punţi de dialog şi comunicare reală şi obiectivă între societatea civilă şi clasa politică, şi explicarea evenimentelor şi acţiunilor politice într-un limbaj simplificat pentru cetăţenii României. În cadrul acestui proiect, protestatarii au avut întâlniri cu sociologul Barbu Mateescu, cu jurnaliştii Adrian Sturdza, Liviu Avram, Ramona Ursu şi Lucian Mîndruţă, cu Irina Zamfir de la ActiveWatch şi Cătălin Teniţă de la Geeks for Democracy, cu senatorul PNL Florin Cîţu, cu Oana Gheorghiu de la Dăruieşte Viaţă, cu judecătorii Camelia Bogdan şi Cristi Danileţ, cu filozoful Gabriel Liiceanu, cu (acum fostul) lider al USR Nicuşor Dan, cu parlamentarii USR Cristian Ghinea, Florina Presadă şi Cristian Seidler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne