"Toate partidele aceeaşi mizerie", o idee care foloseşte celor obişnuiţi să exercite puterea fără control

Generarea imaginii că politica e urâtă, că partidele sunt rele etc., ţin oamenii departe de politică, ajutând PSD-ul să-şi exercite puterea fără restricţii, fără constrângeri, a explicat Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

Mulţi români nu ajung la vot din lehamite, din convingerea că "toate partidele sunt aceeaşi mizerie. Această convingere ajută însă PSD-ul, atrage atenţia liderul PNL, Ludovic Orban.

"Din păcate, interesul de a ţine deoparte oamenii educaţi, oamenii normali, oamenii cu şapte ani de acasă, cu bun simţ, prin construcţia imaginii ăsteia că politica e ceva urât, că partidele sunt rele, că totul pute în viaţa politică, de fapt, serveşte tocmai acelora care au interesul să existe o pasivitate cât mai mare din partea societăţii faţă de actul de putere, a declarat Ludovic Orban pentru Epoch Times, la finele unei întâlniri cu reprezentanţii grupului Rezistenţa de pe Facebook.

Potrivit lui Ludovic Orban, PSD a fost obişnuit să exercite puterea fără niciun control iar generarea pasivităţii în rândul societăţii civile converge acestui scop.

"Cei care sunt la putere au fost obişnuiţi să exercite puterea fără niciun fel de control, nici din partea procurorilor care să îi cerceteze atunci când comit ilegalităţi, fac acte de corupţie sau abuzează de putere în funcţiile pe care le deţin, nu prea au suportat opoziţia, nu prea au suportat mass-media liberă, jurnaliştii independenţi, nu le place să fie criticaţi. Chiar şi generarea acestei pasivităţi şi îndepărtarea oamenilor de decizia publică permite exercitarea puterii fără restricţii, fără constrângeri şi utilizarea puterii în scop personal, împotriva oamenilor, a cetăţenilor.

Este clar, şi prin ce au făcut azi, şi prin ce au făcut prin OUG 13, că ei de mult încearcă să subordoneze procurorii. DNA a fost înfiinţat de Adrian Năstase sub forma PNA-ului iar PNA a fost înfiinţat pentru a fi folosit ca instrument politic împotriva Opoziţiei şi împotriva opoziţiei din PSD", a declarat Orban.