Cum fac celebrele frumuseţi să fie mereu într-o formă perfectă?

Cum să facem să ne simţim în formă şi trendy precum un model? Să lăsăm natura pregătită întotdeauna să ne dezvăluie alimentele necesare pentru o dietă sănătoasă.
Angelina Jolie
Mioara Stoica
02.01.2015

Cum să facem să ne simţim în formă şi trendy precum un model? Natura este pregătită întotdeauna să ne dezvăluie alimentele necesare pentru o dietă sănătoasă.

De câte ori citim în interviuri cu celebrităţi din lumea filmului şi modei că perfecţiunea fizică este rezultatul unei atenţii suplimentare în dieta alimentară de zi cu zi? Cum fac renumitele frumuseţi să fie mereu într-o formă perfectă? Fiecare îşi are propriul secret şi, indiferent de ajutorul oferit de chirurgia estetică, cheia se află totuşi în bucătărie: natura este cea care dictează regulile, sugerând produse alimentare bogate în fibre şi vitamine, care sunt în măsură să facă diferenţa, fără alimente prăjite, congelate sau conserve.

Cine vrea să intre puţin în viaţa frumoaselor Kim Douglas şi Cindy Pearlman, află că au publicat o carte de mare succes "The Black Book of Hollywood Diet Secrets", în care, pagină după pagină, se descoperă diete secrete urmate de celebrităţile de la Hollywood.

Merită să vă luaţi o hârtie şi un creion pentru a marca ingredientele pe care urmează să le achiziţionaţi atunci când mergeţi să faceţi piaţa într-un supermarket (de preferinţă cu produse naturiste), pentru a beneficia de sfaturile vedetelor internaţionale îndrăgite. Acestea folosesc, în general, o cantitate mare de fructe şi legume în dieta lor zilnică.

Fructele de pădure Goji: elixir de viaţă lungă

Fructele de pădure Goji, cunoscute sub numele de "fructul longevităţii", sunt cultivate în văile din Himalaya din Tibet, în China de Nord şi în Mongolia. Acest fruct special este cunoscut dincolo de graniţele sale de origine datorită numeroaselor şi extraordinarelor sale proprietăţile nutritive.

În culturile orientale fructele Goji reprezintă vitalitatea şi longevitatea. Conform tradiţiei locale, se crede că apa în care au căzut boabele acestui fruct de culoare roşu- violet aduce darul tinereţii veşnice.

Având în vedere premisele pozitive, unii oameni de ştiinţă au început să studieze natura acestui produs oferit de natură şi beneficiile sale pentru sănătatea omului. Rezultatele acestor analize au arătat că ele sunt bogate în antioxidanţi naturali, vitamine, minerale, polizaharide, carotenoide, flavonoide, glucide, proteine, grăsimi, fibre şi multe alte substanţe utile pentru organismul nostru. Este recomandat consumul zilnic de aproximativ 3 linguri de fructe de pădure pe zi, singure sau în salate şi supe, sau sub formă de ceai.

Fructe de pădure Acai

Datorită bogatelor sale proprietăţi, celebrele Victoria Beckham şi Angelina Jolie adoră aceste fructe de pădure.

Sunt excelente energizante naturale şi aliaţi buni în diete, nu numai pentru efectele de purificare, dar şi datorită faptului ca, fiind bogate în fibre, fac să crească senzaţia de saţietate. Se pot consumă în snack-uri, sub formă de băuturi, tablete sau pulbere, de preferinţă între mese, şi sunt foarte bune pentru păstrarea tinereţii şi frumuseţii pielii sau pentru a întări părul şi unghiile.

Fiind un fruct exotic, provine din pădurile braziliene, este dificil de cumpărat din supermarket. De obicei se găsesc în magazinele de produse naturiste, în farmacii sau on-line (în ultimul caz, atenţie la păcăleli!)

Seminţele

De pe lista preferinţelor nu puteau să lipsească seminţele care, aparent, reprezintă pâinea zilnică a celebrelor Amanda Seyfried şi Madonna (aceasta le preferă pe cele de in). Seminţele de Chia, mac, dovleac, susan şi floarea-soarelui sunt toate foarte preţioase, bogate în fibre, vitamine, antioxidanţi şi omega 3, aducând multe beneficii organismului. Adăugaţi pur si simplu1-2 linguriţe pe zi în aluatul pentru pâine (cine preferă să o pregătească în casă!), în salate, iaurt, supe şi legume de toate felurile, sau, dacă preferaţi, le puteţi consuma ca atare.

În afară de mâncare, şi lichidele au un rol important

Trăiască ceaiul verde, o băutură preţioasă care, datorită prezenţei de polifenoli şi bioflavonoide, are mari proprietăţi antioxidante care pot stimula regenerarea ţesutului. De asemenea, consumul regulat este un remediu împotriva retenţiei de apă fiind utilizat pe scară largă în diete, deoarece ajută la arderea excesului de grăsime, reducând absorbţia.

Cine nu ştie, planta de Aloe Vera este considerată de mulţi drept "o plantă magică" datorită proprietăţilor sale medicinale benefice pentru sănătate.

Aloe Vera, respectată de străbunii noştri acum 5.000 de ani pentru vindecarea rănilor şi tratarea arsurilor, captează din nou interesul cercetătorilor. Aloe înseamnă amar în limba arabă şi Vera înseamnă adevăr în latină.

Reginele Egiptului, Nefertiti şi Cleopatra, foloseau Aloe Vera pentru a-şi păstra pielea feţei şi a corpului proaspătă şi tânără. Evreii au dus în Palestina secretele vindecătoare ale acestei plante, astfel că regele Solomon a devenit un mare admirator al proprietăţilor sale aromatice şi terapeutice. Templierii îşi păstrau sănătatea bând "Elixirul din Ierusalim", un amestec de vin de palmier, pulpă de aloe şi cânepă, convinşi că se vor bucura de o longevitate extraordinară.

Pentru igiena orală: În stare lichidă, are o acţiune antiseptică şi hrănitoare asupra gingiilor, iar în cremă, păstrează conturul gurii tânăr şi relaxat datorită proprietăţilor hidratante şi de restaurare.

Pentru bunăstarea pielii şi cea intestinală: În stare lichidă, ajută la digestie datorită polizaharidelor sale naturale şi antrachinonelor. Îmbunătăţeşte tranzitul intestinal. Acţionează ca un detoxifiant, facilitând expulzarea în mod corespunzător a substanţelor toxice şi reduce arsurile gastrice. Aloe Vera oferă un suport natural pentru organism datorită zincului, magneziului şi fierului prezente în compoziţia sa. Integrează minerale importante cum ar fi calciu, sodiu, potasiu, crom, mangan şi cupru. Este, de asemenea, un bun supliment de vitamine, conţinând vitaminele A, B1, B2, B12, C, E şi acid folic.

Pentru un corp sănătos, natura este cea care dictează regulile

Lista plantelor ce au o acţiune terapeutică asupra organismului nostru poate continua, important este însă să înţelegem că ne-a fost dat la îndemână absolut tot ceea ce avem nevoie pentru a ne întreţine şi a trăi într-un mod armonios. Trebuie să învăţăm să apreciem şi să înţelegem tot ce ne înconjoară, cunoscându-i valoarea şi frumuseţea.

Nimic nu este întâmplător şi degeaba intrăm în contact cu atâtea lucruri zi de zi, dacă nu realizăm posibilităţile ce ne sunt puse la dispoziţie, pentru că nu le cunoaştem îndeajuns valoarea şi eficienţa. Este o anomalie atunci când corpul omenesc se îmbolnăveşte şi aceasta se datorează neştiinţei, a nepăsării, a dorinţei de a încălca anumite reguli sau pentru a ne atinge anumite scopuri. În final asta va conduce la oboseală, surmenaj şi îmbolnăvirea anumitor organe, care pot provoca suferinţe mai mult sau mai puţin grave.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor