Opt alimente esenţiale pentru un abdomen plat şi frumos

Pectina, ce intră în componenţa merelor, în combinaţie cu apă, limitează cantitatea de grăsime absorbită de celule.
Pectina, ce intră în componenţa merelor, în combinaţie cu apă, limitează cantitatea de grăsime absorbită de celule. (SAJJAD HUSSAIN / AFP / Getty Images)

Având un abdomen plat nu doar arăţi, ci te şi simţi grozav. Cu un corp suplu poţi ţine uşor pasul cu noile trenduri din lumea modei şi chiar să-ţi creşti încrederea în propria persoană. Atingerea unui asemenea deziderat presupune nu doar antrenamente fizice viguroase, ci şi consumul unor produse alimentare potrivite.

Am selectat câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dieta celui care îşi doreşte un abdomen plat şi frumos:

1. Migdalele

Migdalele sunt alimentele ideale pentru un abdomen plat. Conţin proteine, dar sunt mai sărace în calorii comparativ cu alte nuci. Se recomandă consumul migdalelor crude după orele de antrenament fizic, împreună cu fructe, lapte sau suc.

2. Merele

Dacă veţi combina exerciţiile fizice regulate cu consumul de mere, cu siguranţă veţi obţine un abdomen de invidiat. Merele au un conţinut bogat de fibre şi acţionează asemenea unei periuţe de dinţi în intestinele noastre. Ne ajută să eliminăm toată grăsimile nedorite din interiorul intestinului şi ne îmbunătăţesc digestia. Un măr consumat între micul dejun şi masa de prânz va înfrâna pofta de dulciuri şi va reduce senzaţia de foame în timpul prânzului.

3. Iaurtul

Iaurtul este bogat în proteine, oferă o senzaţie de saţietate şi modelează masa musculară. Consumând iaurt, veţi putea cu uşurinţă să staţi departe de alimentele bogate în calorii.

4. Somonul

Somonul preparat în ulei de măsline este perfect pentru un abdomen plat deoarece conţine acizi graşi omega-3. Ajută la arderea grăsimilor şi impiedică formarea unor rezerve suplimentare de grăsime.

5. Soia

Boabele de soia sunt uşor digerabile şi bogate în proteine. Chiar dacă sunt folosite în cantităţi mici, vor putea oferi senzaţia de saţietate necesară. Se recomandă consumul unei jumătăţi de cană de boabe de soia fierte, la prânz, cină sau ca gustare, pentru a reduce senzaţia de foame.

6. Lămâia şi mierea

Sucul de lămâie amestecat cu apă şi o linguriţă de miere este o modalitate excelentă de a elimina grăsimile din organism. Vitamina C previne acumularea grăsimii noi în corp, iar mierea ajută la transformarea celulelor adipoase în energie. Consumaţi această băutură în mod regulat şi abdomenul plat va deveni o realitate.

7. Ouăle

Recent, nutriţioniştii britanici au efectuat cercetări suplimentare pentru a afla dacă ouăle sunt responsabile de ridicarea nivelului de colesterol din sânge. S-a constatat că ouăle nu sunt dăunătoare pentru organismul nostru şi nu au nici un impact asupra creşterii în greutate.

La experiment au participat 450 de voluntari cu vârsta medie de 44 de ani care au fost împărţiţi în două grupuri. Ambele grupuri au consumat timp de 12 săptămâni produse sărace în calorii. Primul grup nu a primit ouă în alimentaţie, în timp ce în regimul alimentar al celuilalt grup au fost incluse ouă de două ori pe zi.

La sfârşitul studiului s-a dovedit că ambele grupuri au pierdut în medie cu trei până la cinci kilograme şi au reuşit să-şi diminueze nivelul colesterolului. Ouăle nu au avut nici un impact negativ asupra stării de sănătate a participanţilor.

Ouăle conţin vitamina B12, care ajută la descompunerea celulelor dure de grăsime care sunt greu de eliminat chiar şi atunci când faci efort fizic maxim. Consumaţi ouă atunci când vă antrenaţi fizic şi veţi putea rezolva cu succes această problemă.

8. Cerealele integrale

Cereale integrale sunt bogate în carbohidraţi. Vă ajuta să păstraţi senzaţia de saţietate, vă oferă multă energie, motiv pentru care nu vă veţi simţi obosiţi după efort fizic intens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură