CSM a dat undă verde. Ioana-Bogdana Albani, la un pas să devină noul procuror şef adjunct la DIICOT

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat propunerea ministrului justiţiei, Raluca Prună, de numire a Ioanei-Bogdana Albani în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT.
Justiţia (Shutterstock)
Andrei Pricopie
21.06.2016

În cadrul şedinţei de marţi, după parcurgerea activităţilor prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat undă verde, cu unanimitate de voturi, propunerii ministrului Justiţiei de numire a Ioanei-Bogdana Albani în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Propunerea pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT a fost înaintată de Raluca Prună în data de 31 mai.

"Doamna procuror Albani îndeplineşte cerinţele de vechime în funcţia de procuror, prevăzute de art.54 alin.1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv de minimum 10 ani în funcţia de procuror.

În desemnarea propunerii, ministrul Justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înfiinţare, precum şi experienţa profesională şi îndeplinirea criteriilor de integritate", a transmis atunci Ministerul Justiţiei.

Potrivit legii, procurorul şef adjunct al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul DIICOT, Ioana Bogdana Albani a absolvit, în iunie 2008, Colegiul Superior de Securitate Naţională - Academia Naţională de Informaţii.

Ianuarie 2007: Training formator /Analiza Informaţiilor/model european, organizator MAI în cooperare cu National Centre for policing excellence /CENTREX/UK.

Noiembrie 2006: Master în Dreptul informaţiilor şi securităţii private, la Universitatea Ecologică Bucureşti.

Noiembrie-decembrie 2003, Sofia, Bulgaria: Stability Pact Iniţiative for SEE for Combating trafficking in human beings, ICMPD, formator domeniul "Tehnici speciale de investigare în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane".

Noiembrie 1996: Licenţiată în drept, Academia Alexandru Ioan Cuza, Bucureşti, absolventă a Facultăţii de drept din cadrul Universităţii Independente Titu Maiorescu din Bucureşti.

Pentru mai multe detalii despre CV-ul Ioanei Bogdana Albani intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor