Preşedintele german Joachim Gauck n-a vorbit despre DNA ca a treia putere în stat

Administraţia Prezidenţială a rectificat luni seară declaraţia oficialului german privind lupta anti-corupţie din România, invocând inexactităţi de traducere.
Joachim Gauck si Klaus Iohannis
Joachim Gauck si Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

"În urma unei inexactităţi de traducere în cadrul transcrierii declaraţiei preşedintelui Republicii Federale Germania, vă transmitem versiunea corectă a paragrafului: În domeniul combaterii corupţiei, s-au obţinut deja rezultate substanţiale. Justiţia are aici capacitatea de a fi parte a rezolvării problemei şi nu parte a acesteia, şi aici aş dori să amintesc în mod special activitatea DNA — este un semnal nu numai la adresa mediului de afaceri, ci şi a celui politic. Luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare şi inclusiv conflictele care pot apărea în interiorul societăţii pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupţia şi fac puternică Justiţia ca a treia putere în stat — luăm în serios toate acestea'', se menţionează într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale transmis Agerpres.

Preşedinţia precizează că serviciul de traducere a fost asigurat de către Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Această declaraţie a preşedintelui Joachim Gauck a fost făcută în contextul în care se referea la Germania ca fiind partenerul comercial numărul unu al României.

Conform traducerii iniţiale de la conferinţa de presă comună a celor doi şefi de stat, preşedintele german ar fi declarat: "Iată-mă ajuns la un subiect la care noi vom urmări cu multă atenţie evoluţiile. Cu mare plăcere constat că sprijiniţi aceste reforme. Că o face Guvernul şi că, mai ales, în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, de către justiţie, aveţi realizări importante. Justiţia este în stare să ofere soluţii la problemele existente. Aş dori să subliniez în mod deosebit activitatea DNA de la care porneşte un semnal îndreptat nu doar către economie, mediul de afaceri, ci şi către politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea, de pildă, a DNA, ca a treia putere în stat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne