Continuă duelul dintre PNL şi USR. Ionuţ Stroe: Dna Lasconi nu e în măsură acum să pună condiţii de dialog

Ionuţ Stroe
Andrei Popescu
26.07.2024

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a lansat, joi, la Digi 24, un atac dur la adresa liderei USR, Elena Lasconi, după ce aceasta a afirmat că Nicolae Ciucă a decis să nu se mai întâlnească cu ea din cauză că i s-a cerut acest lucru, acuzând că au fost “ordine din partid”.

Mai exact, Stroe a afirmat că Lasconi nu este "în măsură acum să pună condiţii de dialog", după ce anterior lidera USR vorbise de două lucruri pe care le cere Partidului Naţional Liberal pentru ca, după alegeri, să existe varianta unui guvern PNL-USR: ruperea de Klaus Iohannis şi ruperea de PSD.

"Eu nu cred că doamna Lasconi e în măsură acum să pună condiţii de dialog. Dacă îşi doreşte cu adevărat şi nu simulează această dorinţă de a dialoga, nu vine cu lucruri de genul ăsta. Cred că doamna Lasconi nu a înţeles că nivelul de discuţie politică de acum nu este cel din campania electorală pe care tocmai a dus-o la dânsa la Câmpulung. Aceste acuze, stilul ăsta foarte agresiv, sunt, din păcate, instrumente politice care chiar n-au ce căuta la nivelul pretenţiilor unui prezumtiv candidat la preşedinţie. Dar în politica mare se discută la masă", a afirmat Ionuţ Stroe.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a mai menţioat: "Uşa să ştiţi că a fost deschisă pentru orice fel de partener politic dispus la dialog. Atenţie, dispus la dialog, nu agresiv, nu răstit sau nu, care judecă persoane şi situaţii de care să-mi scuzaţi exprimarea, habar nu are. Până la urmă, partidele politice sunt făcute să discute şi noi, liberalii, vă spun sincer, suntem mult mai preocupaţi decât de un război politic, cu USR-ul sau cu alt partid zgomotos, în primul rând de interesele, drepturile, problemele electoratului de dreaptă. Din păcate, se continuă această linie extrem de agresivă, care nu face absolut nimic mai mult decât să ajute un discurs extremist.

Poate doar să ajute partidele de stânga din România să crească, nu serveşte cu absolut nimic electoratului de dreapta, acest război al declaraţiilor. Este, din păcate, din punctul meu de vedere, doar o copie ştearsă a unor oameni politici care nu se hrănesc decât din acuze. Stilul ăsta impulsiv, răstit, agresiv chiar, nu se mai regăseşte, astăzi, vă spun sincer, decât la formaţiuni politice sau politicieni cu care în Europa, de exemplu, foarte puţini preferă să se aşeze la masa. Pe noi ne preocupă interesele şi problemele electoratului de dreapta. Şi da, e vorba poate şi de electoratul USR, care sunt convins că are cu totul alte priorităţi decât eventualul scandal între PNL şi USR".

Referitor la o posibilă guvernare PNL-USR-UDMR, menţionată de Elena Lasconi, Stroe a susţinut că aceasta "nu ar trebui să aibă loc prin intermediul presei şi nu pe tonul ăsta - să se schimbe, să se facă, să se igienizeze. Să-şi vadă de partidul dânsei, că are foarte multe lucruri de făcut în USR.

Remarcile lui Stroe vin în contextul în care, joi, Lasconi, a comentat decizia liderului PNL Nicolae Ciucă de a nu se mai întâlni cu ea, după ce aceasta a afirmat, în timpul unei emisiuni televizate, că, în tabăra liberalilor, există nevoia unei igienizări după alianţa acestora cu PSD.

Potrivit lui Lasconi, Ciucă a fost influenţat de cineva în acest sens:

“Armata este una dintre cele mai nedemocratice instituţii, şi e bine să fie aşa. În armată răspunzi la ordine şi domnul Ciucă asta a făcut, a răspuns la ordinele din partid. Nu ştiu ale cui şi nu mă interesează pentru că eu am treabă cu partidul meu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor