Ciucă, ironii la adresa lui Ciolacu: Sincer, nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald, asta pot să înţeleg

Nicolae Ciucă (Facebook/IonelNicolaeCiuca)
Andrei Popescu
28.06.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns, joi, acuzaţiilor premierului Marcel Ciolacu, potrivit cărora liberalii nu şi-au respectat cuvântul dat cu privire la data alegerilor prezidenţiale, spunând că reacţia acestuia ar putea fi cauzată de căldura ridicată din aceste zile.

De asemenea, Ciucă i-a chemat pe social-democraţi să discute despre alegerile prezidenţiale pe bază de reguli şi nu pentru a respecta “agenda personală a liderilor PSD”.

“Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald, asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da, şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal. Dar atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale, trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, haideţi să stăm jos şi să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a susţinut Ciucă, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Videoclipul a fost însoţit de un mesaj text în care Ciucă a precizat că, “în ceea ce priveşte data alegerilor prezidenţiale, trebuie să fie foarte clar: în cadrul acestei negocieri, PNL va respecta termenele şi prevederile legale şi va opera exclusiv pe baza principiilor democratice”.

“Nu pe baza intereselor conducerii PSD”, a mai susţinut liderul PNL.

Reamintim că, joi, în timp ce se afla la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu i-a acuzat pe liberali că doresc să schimbe “regulile jocului”, făcând referire la impasul din sânul coaliţiei pe tema stabilirii datei alegerilor prezidenţiale.

Totodată, Ciolacu a acuzat că PNL nu şi-a respectat cuvântul dat cu privire la acea dată şi i-a transmis liderului PNL că “onoarea nu este doar pe panouri” ci şi în discuţiile din sânul coaliţiei.

“PNL a sch... doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facem o şedinţă de coaliţie. Trebuie să facem o distincţie foarte clară din funcţia mea de preşedinte al PSD şi responsabilitatea în ceea ce priveşte funcţia de prim-ministru. Eu am anunţat, cum era corect, pentru că nu există numai două partide competitori politici în România, PSD şi PNL. Şi am anunţat un calendar astfel încât toate partidele şi toţi liderii politici din România să-şi organizeze alegerile în funcţie de acest calendar. Eu am propus atunci 1 septembrie, dl Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie.

Acum, tot domnia sa a propus data de 29 septembrie. Am înţeles că acum s-a revenit, se doreşte o altă dată. Abordarea mea de preşedinte al PSD este una foarte clară, deşi nu şi-au ţinut cuvântul dat. Poate trebuie să înţelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este şi în discuţiile în cadrul coaliţiei. Pe de altă parte trebuie să înţelegem că nu mai avem Miliţie, ci Poliţie. România s-a schimbat pe fond şi noi, politicienii, dacă dorim să fim respectaţi, trebuie să ne schimbăm şi noi”, le-a spus premierul reporterilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor