Ciolacu, o nouă replică pentru Geoană: De noaptea minţii. Să-mi spună un angajat NATO că nu trebuie să răspundă unui stat membru

Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
26.07.2024

Premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat frustrarea, vineri, faţă de afirmaţiile făcute ieri de Mircea Geoană, care a spus că nu este treaba prim-ministrului ce face el la NATO.

Mai exact, liderul PSD a afirmat că atitudinea lui Geoană este “de noaptea minţii”.

“În primul rând nu trebuie să dau o replică. Ce fac eu pentru români v-am spus mai devreme. [...] Sunt prim-ministrul României. România este un stat membru NATO. Să îmi spună un angajat al lui NATO, fie el şi secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui membru, unui stat membru NATO, mi se pare deja de noaptea minţii”, a precizat Ciolacu.

Reamintim, în acest context, că, miercuri seara, la România TV, Ciolacu a declarat că este convins că Geoană va candida la preşedinţia României şi i-a cerut acestuia să prezinte un bilanţ al activităţii sale la NATO, să demonstreze ce a făcut acolo pentru ţara noastră.

“Nu şi-a exprimat dorinţa. El a fost preşedintele partidului, a fost şi exclus de două ori, a avut o viaţă tumultoasă. Dacă vreţi părerea mea, Mircea Geoană sigur va candida. Foarte mulţi români au avut funcţii în afara ţării şi aş vrea mult mai mulţi. Hai să vedem ce a făcut, cu ce a ajutat ţara. Eu nu îmi fac bilanţul? Am spus ce am făcut după fiecare vizită în străinătate. Domnule, de ce ai mers în Ucraina? De ce ai fost în Germania? Nu e normal să mă întrebaţi? Asta este abordarea pe care mi-aş dori-o eu”, a precizat premierul.

O zi mai târziu, joi, la Digi 24, Geoană a răspuns solicitării lui Ciolacu de a prezenta un “bilanţ”, transmiţând-i că nu e “treaba” lui ce a făcut în cadrul alianţei.

“Cu tot respectul pentru oricine, conduc această alianţă de 32 de ţări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine şi, pentru România, am făcut şi fac lucruri şi voi face lucruri în continuare. Deci, nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO. Treaba domnului Ciolacu este să spună ce face ca prim-ministru al României şi acolo sunt întrebări foarte mari”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor