Ceaiul verde îmbunătăţeşte funcţiile cognitive

Îmbunătăţirea funcţiilor cognitive şi a memoriei depunând puţin efort este probabil visul tuturor. Deşi remediul miraculos nu a fost găsit încă, unii oameni de ştiinţă cred că este posibil ca unele extracte de ceai verde să servească chiar acestui scop.
Ceai. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Nina Cîmpeanu
19.04.2014

Ceaiul verde este mult mai mult decât o băutură, putând fi considerat un adevărat medicament natural. Oamenii din Japonia îl cunosc bine şi-l utilizează de secole datorită proprietăţilor sale benefice, care de-a lungul anilor au fost confirmate de ştiinţă.

Unele extracte de ceai verde pot îmbunătăţi funcţiile cognitive şi memoria.

Îmbunătăţirea funcţiilor cognitive şi a memoriei depunând puţin efort este probabil visul tuturor. Deşi remediul miraculos nu a fost găsit încă, unii oameni de ştiinţă cred că este posibil ca unele extracte de ceai verde să servească chiar acestui scop.

Studiul care arată beneficiile ceaiului verde pentru creier a fost realizat de o echipă de cercetători condusă de profesorul Christoph Beglinger de la Spitalul Universitar din Basel, împreună cu profesorul Stefan Borgwardt de la Clinica Universitară de Psihiatrie (Psychiatric University Clinics). Rezultatele au stabilit că ceaiul verde creşte eficienţa conectivităţii creierului, îmbunătăţind influenţa cauzală pe care o regiune a creierului o exercită asupra alteia. Acest efect pozitiv asupra conectivităţii, a condus, de asemenea, la o îmbunătăţire a performanţelor cognitive curente, fapt demonstrat de câţiva voluntari care s-au oferit să participe la studiu. Aceştia şi-au îmbunătăţit în mod semnificativ activităţile care necesitau o bună memorie, numai după ce au consumat ceaiul verde.

Subiecţii de sex masculin care au luat parte la studiu au primit o băutură ce conţinea extract de ceai verde în diferite cantităţi, cu puţin timp înainte de abordarea sarcinii care implica memorarea. Ulterior, oamenii de ştiinţă au analizat, prin rezonanţă magnetică (IRM), modul în care acea băutură a fost în măsură să influenţeze activitatea creierului. Spre deosebire de subiecţii care au primit placebo, imagistica prin rezonanţă magnetică a arătat o creştere vizibilă a conectivităţii între zona parietală şi cortexul frontal.

"Descoperirile noastre sugerează că ceaiul verde poate creşte plasticitatea sinaptică pe termen scurt în creier", explică Borgwardt. Studiul a fost publicat în revista Psychopharmacology.

Prin urmare, în cazul în care ne simţim obosiţi mental, sau avem de îndeplinit o sarcină care necesită abilităţi mentale, iată că o ceaşcă de ceai verde poate fi de ajutor.

Cercetări recente arată, de asemenea, că ceaiul verde, printre altele, ar putea fi o modalitate foarte bună de prevenire a cancerului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor