Ce trebuie să ştiţi despre tratamentele herpesului genital

O boală cu transmitere sexuală mai puţin cunoscută însă destul de răspândită, herpesul genital este cauzat de tipul 1 şi tipul 2 ale virusului herpes simplex. În timp ce tipul 1, denumit HSV-1 provoacă herpes oral, HSV-2 este cel mai de temut virus, deoarece cauzează cele mai multe cazuri de herpes genital în întreaga lume.
(photos.com)
DJ Miller
15.03.2015

O boală cu transmitere sexuală mai puţin cunoscută, însă destul de răspândită, herpesul genital este cauzat de tipul 1 şi tipul 2 ale virusului herpes simplex. În timp ce tipul 1, denumit HSV-1 provoacă herpes oral, HSV-2 este cel mai de temut virus, deoarece cauzează cele mai multe cazuri de herpes genital în întreaga lume. Când este activ, virusul HSV-2 se deplasează la suprafaţa pielii infectate şi se multiplică, crescând astfel riscurile de transmitere la o altă persoană.

Simptomele comune ale herpesului genital includ grupuri de vezicule pline cu lichid care se sparg în jurul organelor genitale, răspândindu-se spre partea interioară a coapselor. De obicei, prima declanşare a simptomelor este cea mai severă. În mai multe cazuri, există doar 2-5 declanşări ale simptomelor pe parcursul vieţii pacientului, sau cazuri în care nu există niciun simptom. Cu toate acestea, herpesul genital poate fi o problemă serioasă care afectează calitatea vieţii cuiva şi este, de asemenea, un factor serios de descurajare pentru o viaţă sexuală normală şi sănătoasă. Aşadar, este important pentru fiecare pacient care suferă de herpes genital, precum şi pentru partenerii acestora, să înţeleagă totul despre tratamentul bolii.

Elementele de bază ale tratamentului herpesului genital

În timp ce nu există, încă, niciun leac sigur pentru herpesul genital, pacienţii pot avea încredere ştiind că medicina a reuşit în mare măsură să stăpânească simptomele bolii. Medicamentele antivirale au ajutat pacienţii cu herpes genital de mai mult timp deja, asigurându-se că ei continuă să se bucure de viaţa fără simptome. Desigur, tratamentul medicamentos nu este un leac, dar un răgaz temporar al simptomelor sporadice. Cele trei medicamente majore folosite în tratamentul din întreaga lume sunt aciclovir (Zovirax), valacyclovir (Valtrex), şi famciclovir (Famvir).

Diferitele etape ale tratamentului herpesului genital

Înţelegerea tratamentului herpesului genital este mai uşoară atunci când este privită din diferite etape, după cum urmează:

Tratamentul iniţial - În cazul în care simptomele bolii izbucnesc pentru prima dată, medicii dau un scurt tratament antiviral pacienţilor. Acest lucru este folositor în primul rând pentru a uşura disconfortul şi mâncărimea, şi, de asemenea, pentru a preveni agravarea afecţiunii.

Există 2 opţiuni terapeutice majore după faza iniţială:

Tratamentul intermitent - Medicul poate sugera medicamente antivirale pentru a fi păstrate la îndemână şi luate ori de câte ori se observă declanşarea simptomelor (leziuni genitale). Această strategie funcţionează destul de bine în cazul în care simptomele nu sunt foarte grave şi sunt bine separate în timp. Întrebuinţarea medicamentelor antivirale controlează simptomele şi le împiedică să cauzeze mai multă durere şi probleme pacientului.

Tratament supresor - Pentru pacienţii care prezintă frecvent leziuni genitale provocate de herpes, o strategie de tratament supresor este mai indicată. În acest tratament, pacienţii iau o doză de medicament antiviral în fiecare zi, şi, prin urmare, reuşesc să ţină simptomele în frâu. Pentru persoanele care suferă de 6-8 apariţii ale simptomelor pe an, această strategie poate reduce numărul lor la 1-2.

Remedii simple pentru herpes genital

Deşi v-ar fi mai bine să urmaţi un tratament continuu pentru herpesul genital, există destul de multe remedii pe care le puteţi face acasă care vă pot ajuta să treceţi peste zilele dificile provocate de această boală. Vă prezentăm mai jos cele mai eficiente remedii:

Faceţi o baie caldă

Bucuraţi-vă corpul stând într-o cadă cu apă caldă şi staţi acolo timp de o jumătate de oră. Acest lucru ar putea să vă scape de durerea provocată de un episod al herpesului genital. Un cuvânt de precauţie - fiţi foarte atenţi la modul în care curăţaţi cada după baie, deoarece există riscul transmiterii virusului altor persoane dacă nu este curăţată cada corespunzător. De asemenea, uscăţi-vă zona afectată a corpului bine, pentru a preveni leziunile simptomatice.

Folosiţi bicarbonat de sodiu şi amidon

Supermarketurile dispun de doi dintre agenţii cei mai puternici care pot fi de ajutor pentru tratarea simptomelor herpesului genital. Când mâncărimea devine de nesuportst pentru dvs., luaţi puţin bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb, tamponaţi puţină vată în pulberea lor şi aplicaţi uşor pe răni. Fiind extrem de puternice în ceea ce priveşte proprietăţile lor de uscare, atât bicarbonatul de sodiu cât şi amidonul de porumb ajută la o vindecare mai rapidă a rănii prin asigurarea uscării rapide a zonelor afectate.

Desigur, este recomandat să fiţi mereu la curent cu tratamentele disponibile şi experienţele pacienţilor care suferă de herpes genital, astfel încât să puteţi face totul pentru a menţine interferenţa virusului herpesului simplex la un nivel minim în viaţa dvs.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor