Remedii naturiste pentru herpes
alte articole
Ce ne facem când apar primele semne de herpes? Pe cât inestetice, pe atât de neplăcute sunt simptomele de mâncărime, usturime şi chiar durere. După statistici, 70-80% din populaţia adultă poartă acest virus, iar majoritatea celor afectaţi, încearcă să se trateze acasă, cu tot felul de tratamente naturiste.
Herpesul de tipul I este cauzat de infecţia cu virusul herpes simplex (cunoscut sub numele de "HSV"). Aceasta este, în mod normal, o boală benignă, care de obicei se manifestă doar prin iritarea ocazională pielii. Un herpes inflamat, cu alte cuvinte, este practic inofensiv, poate iritant, însă rănile provocate de herpes sunt dureroase şi neatractive. Foarte adesea expunerea sau sensibilitatea la lumina soarelui pot provoca focare de leziuni în afară cât şi interiorul gurii şi a buzelor. Dacă aveţi de gând să petreceţi mai mult timp la soare, pentru evita astfel de situaţii, folosiţi un produs de protecţie solară de bună calitate pentru buze.
De asemenea, evitaţi folosirea machiajului şi altor produse cosmetice doar pentru a ascunde rănile produse de herpes. De foarte multe ori produsele chimice, sunt prea dure pentru pielea deja foarte sensibilizată şi pur şi simplu vor provoca iritaţii la nivelul pielii, care vor agrava neplăcerea.
Câteva metode naturiste care ameliorează, şi calmează senzaţiile neplăcute.
Tratament pentru herpes I
Vin alb, salvie
Leziunile ce apar pe buze sau în jurul gurii sunt ameliorate semnificativ prin aplicaţii de vin alb, în care s-a pus salvie la macerat.
Tratament pentru herpes II
Usturoi, miere, oţet de mere
Încercaţi să vă vindecaţi de herpes prin frecarea locurilor afectate, de 3 ori pe zi cu o felie de usturoi proaspăt, curăţat de pieliţă şi tăiat la capete.
O altă metodă, ar fi să puteţi usturoiul dat prin presă, într-o linguriţă cu miere, după care amestecaţi cu o linguriţă de oţet din cidru de mere. Aplicaţi acest amestec pe buze de trei ori în fiecare zi.
Remediu cu amidon de porumb
Amidon de porumb
O pastă făcută din amidon de porumb şi apă, aplicată de două ori pe zi, poate preveni rănile provocate de herpes să se infesteze.
Remediu cu miere
Miere
Mierea se poate folosi cu succes contra herpesului. La fiecare câteva ore, tamponaţi-vă locurile afectate cu miere nediluată. Mierea închisă la culoare e mai bună.
Remediu cu gheaţă
Cuburi de gheaţă
Gheaţa este un remediu foarte bun pentru calmarea durerilor. Frecaţi partea afectată cu gheaţă pentru câteva minute, apoi repetaţi după fiecare oră.
Remediu cu ulei de mentă
Uleiul de mentă pare a fi foarte eficient la tratamentul buzelor infectate cu herpes. Uleiul de mentă poate penetra uşor pielea , iar proprietăţile sale antivirale puternice au un efect de uscare a leziunilor herpetice.
Remediu cu bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată
Bicarbonat de sodiu, apă oxigenată, sare
Un remediu eficace pentru herpesul pe limbă este o soluţie pregătită dintr-un amestec, cu linguri de apă oxigenată, o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi cinci linguriţe de sare. Pentru a scăpa de leziunile herpetice de pe limbă folosiţi această soluţie la clătirea gurii pentru cel puţin un minut, de 4-5 ori pe zi.
Remediu cu ceapă crudă
Pentru tratarea şi prevenirea agravării herpesului, luaţi bucăţi mici de ceapă crudă şi le aplicaţi direct pe leziunile provocate de herpes.
Remediu cu suc de prune proaspăt
Pentru a scăpa de rănile produse de herpes pe limbă şi în gură, clătiţi-vă gura cu două linguri de suc de prune proaspăt stors. În cazul în care leziunile sunt severe , înmuiaţi un tampon de vată în suc de prune pe care-l puteti folosi sub formă de o compresă pusă peste răni, pentru a calma durerea şi inflamaţia.
Remediu pentru buzele crăpate
1 castravete necurăţat
Luaţi un castravete necurăţat şi-l ştergeţi bine. Strângeţi-vă buzele ca şi când v-aţi pregăti să vă puneţi ruj. Rulaţi încet castravetele peste buze, de la stânga la dreapta şi înapoi.
Dietă recomandată în cazul herpesului
Evitaţi pe cât posibil alimentele acide şi sărate. Alimente, precum ciocolata, alunele, cerealele, mazărea, făina sunt bogate în arginină, prin urmare, acestea ar trebui să fie folosite în cantităţi limitate. Evitaţi de asemenea consumul exagerat de ceai, cafea, alcool şi alimente procesate. Consumaţi în schimb o dietă bogată în vitamine, care să includă vitaminele A, B12, C şi E. Mineralele de zinc şi fier sunt de asemenea necesare. Consumul de usturoi este foarte indicat. Mâncaţi cât mai multe fructe proaspete şi legume.
Este recomandat să se evite consumul de fructe citrice, cum ar fi portocalele şi lămâile, deoarece acestea pot provoca iritaţii severe în cazul în care herpesul s-a extins în interiorul gurii. Din acelaşi motive, evitaţi pe cât posibil alimentele grele şi picante, care ar putea irita pielea.