Remedii naturale pentru mâini şi unghii

(photos.com)

Odată cu apropierea sezonului rece, trebuie să remediem problemele care vin odată cu acesta... îndeosebi, trebuie să acordăm mâinilor o atenţie specială. Iată ce putem face ca să ne menţinem o piele moale şi catifelată:

Ulei de migdale pentru mâini crăpate

Se folosesc: 4 linguri ulei de migdale, zeama de la 2 lămâi.

Se amestecă uleiul cu sucul de la citrice. Aplicaţi pe piele şi masaţi mâinile astfel încât preparatul de ulei să intre bine în piele. Este de asemenea bun şi ca tratament pentru erupţii cutanate, herpes, zona zoster, psoriazis şi lupus. Ajută chiar şi la albirea sau decolorarea pielii închise la culoare.

Masca pentru mâini din caise

Se folosesc: 1/4 cană caise uscate, 1/4 cană iaurt, 1 lingură de miere

În blender, combinaţi ingredientele de mai sus şi le mixaţi până se omogenizează. Aplicaţi masca pe mâini şi unghii şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute. Pentru protecţie, este recomandat să folosiţi mănuşi de plastic de unică folosinţă. Apoi, va clătiţi mâinile cu apă călduţă.

Baie la mâini cu lapte bătut

1/2 cană lapte bătut, 1/2 cană cu apă distilată caldă, 1 linguriţă ulei de migdale

Într-un castron, amestecaţi toate ingredientele cu telul sau furculiţa. Înmuiaţi-va bine mâinile în amestecul obţinut timp de 15 minute. Apoi clătiţi-le şi uscaţi-le cu un prosop.

Remediu pentru mâinile crăpate (I)

Zahăr, apă (sau ulei de măsline)

Spălaţi-vă mâinile într-o soluţie făcută din zahăr şi apă în părţi egale. Sau, mai bine, puteţi amesteca în părţi egale zahăr şi ulei de măsline, după care masaţi mâinile cu amestecul obţinut.

Remediu pentru mâinile crăpate (II)

Fulgi de ovăz

În loc de săpun, utilizaţi faină de ovăz pentru spălarea mâinilor. După ce v-aţi clătit şi şters mâinile, frecaţi-le cu faină de ovăz uscată, pentru a absorbi umezeala.

Remediu pentru mâinile crăpate (III)

Seminţe de gutui

Seminţele de gutui, înmuiate în apa caldă, formează o loţiune calmantă pentru o piele crăpata sau fisurată.

Remediu preventiv pentru mâinile crăpate

Spălaţi-vă mâinile cu amestecul rezultat din fierberea tărâţelor în apă (în cantităţi egale).

Tratament pentru mâini aspre

Iată un tratament excelent pentru mâinile aspre şi crăpate. Într-un castron mic adăugaţi cateva felii de portocale şi câteva felii de lămâie în proporţii egale. Frecati mâinile cu amestecul de citrice, până simţiţi că a ieşit sucul din felii. Clătiţi mâinile cu apa călduţă, apoi ştergeţi cu un prosop moale.

Remediu cu miere

Miere

Mâinile uscate, crăpate pot fi vindecate prin masare dimineaţa şi seara cu miere. Lăsaţi mierea pe mâini timp de 3 minute, după care clătiţi mâinile şi le uscaţi bine.

Tratament cu ulei şi zeamă de lămâie

Suc de lămâie, ulei de măsline / sau de cocos / sau ulei de germeni de grâu

Mâinile (sau picioarele) roşii, aspre şi inflamate se pot trata cu suc de lămâie. După ce le clătiţi de sucul de lămâie, masaţi mâinile cu ulei din care aveţi la îndemâna: de măsline, de cocos sau ulei de germeni de grâu.

Balsam pentru pieliţa de la unghii

1 linguriţă de ulei de măsline, 1 linguriţă ulei de vitamina E

Combinaţi ingredientele de mai sus şi apoi masaţi cu el unghiile şi pieliţa din jurul lor.

Remediu pentru ciuperca la unghii (I)

1/2 linguriţa de hrean, 1/4 ceaşcă de miere

Se rade 1/2 linguriţă de hrean proaspăt într-o 1/4 ceaşcă de miere. Aplicaţi pasta obţinută peste unghiile care sunt infestate cu ciuperci. Acest remediu este, de asemenea, bun pentru orice rană care nu se vindecă repede.

Remediu pentru ciuperca la unghii (II)

Suc de usturoi

Aplicaţi suc de usturoi peste părţile afectate.

Tratament pentru unghii cu ulei de măsline şi usturoi

Ulei de măsline, 1 căţel de usturoi

Păstraţi-va unghiile puternice şi fără fisuri înmuindu-le în ulei de măsline cald în care aţi tăiat mărunt un căţel de usturoi.

Îndepărtarea petelor de ficat cu suc de păpădie

Frecaţi petele cu suc de păpădie cu multă atenţie.