Ce puteţi face cu zaţul de cafea

Ce puteţi face cu zaţul de cafea (Facebook)
A. D.
04.07.2015

Nu este absolut necesar să aruncaţi zaţul de cafea: iată câteva idei de cum aţi putea să-l folosiţi.

Dacă obişnuiţi să beţi cafea, puteţi "recicla" zaţul de cafea şi să-l utilizaţi ca produs cosmetic pentru îngrijirea pielii, a tenului sau chiar a părului. Este o variantă ieftină şi eficientă pentru a vă păstra frumuseţea. Chiar şi în casă vă poate ajuta la diverse treburi casnice.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Mască şi scrub pentru a combate ridurile şi micile imperfecţiuni

Combinat cu un ou, zaţul de cafea este foarte eficient în combaterea ridurilor şi a micilor imperfecţiuni ale tenului. Dacă vă doriţi o piele uniformă şi catifelată, amestecaţi într-un bol trei linguri de zaţ de cafea cu un albuş de ou şi o lingură de zahăr brun, până când obţineţi o pastă omogenă.

Deoarece îndepărtează celulele moarte şi stimulează producţia de noi celule, zaţul de cafea tonifică pielea. Puteţi amesteca ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masaţi zilnic pielea pentru a o tonifica.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Vă ajută în lupta cu celulita

Nu veţi reuşi să scăpaţi de celulită fără un program de exerciţii regulat şi intens şi o alimentaţie sănătoasă, însă puteţi să o mai atenuaţi folosindu-vă de puterea zaţului de cafea.

Aveţi nevoie de aproximativ un sfert sau jumătate de castron cu zaţ de cafea. Adaugaţi aproximativ două linguriţe de ulei de măsline extravirgin şi amestecaţi cele două ingrediente. Dacă zaţul nu este cald în urma utilizării recente, atunci încălziţi-l timp de 10 secunde la cuptorul cu microunde.

Aşezaţi în cadă, sau pe un ziar vechi, luaţi un burete de baie mai vechi şi masaţi zona afectată cu produsul obţinut prin amestecarea zaţului cu ulei. Faceţi mişcări circulare pe zonele afectate sau chiar pe întreg corpul. Insistaţi pe zonele coapselor şi feselor. Lăsaţi cât mai mult zaţ pe zonele cu celulită. Folosiţi apoi o folie de plastic pentru a înfăşura compoziţia cât mai strâns în jurul zonelor afectate de celulită. După ce aţi lăsat să acţioneze timp de aproximativ 10 minute, înlăturaţi folia şi clătiţi zona cu apă caldă.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Tratament pentru păr

Zaţul face minuni şi pentru păr. Prin masaj, îi conferă volum, strălucire şi îi intensifică culoarea, mai ales celui castaniu şi negru. În plus, previne apariţia mătreţii.

Nu este indicat însă pentru blonde.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Vă ajută în bucătărie la curăţat oalele şi tigăile

Zaţul de cafea vă ajuta în acest caz în două moduri: pe de o parte, absoarbe grăsimile, iar pe de altă parte, prin textura lor puternică, dar fără să fie prea abrazivă, curăţă perfect resturile de mâncare.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Îndepărtarea mirosului de pe mâini, după ce aţi gătit

Atât zaţul de cafea, cât şi pliculeţele de ceai sunt deodorizante excelente şi pot face minuni pentru mâinile dvs, mai ales după ce aţi tăiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapă sau peşte. După ce aţi pregătit mâncarea, pur si simplu freacaţi-vă bine mâinile cu zaţul de la cafea înainte să te speli cu apă caldă şi săpun. Veţi îndepărta mirosul alimentelor şi va oferi mâinilor o senzaţie netedă, moale şi revigorantă.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Împrospătează mirosul din frigiderul

În locul produselor scumpe, puteţi folosi zaţul de cafea pe care să îl plasaţi într-o farfurie sau într-un borcan în frigider. Vă va scăpa de mirosuri neplăcute peste noapte.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Colorant

Puteţi folosi zaţul şi pe post de colorant. Puneţi-l într-o hârtie de filtru sau într-o bucată de nailon, apoi îl înmuiaţi în două ceşti de apă fierbinte timp de 10 minute. Cu acest amestec puteţi vopsi de la ţesături şi hârtie, până la ouăle de Paşte (dacă vă place culoarea cafenie).

Dacă hainele dvs de toamnă sunt în culori maronii vă puteţi folosi de cafea şi zaţ la spălare. Veţi întreţine mai bine materialul dacă adaugaţi la fiecare spălare cafea şi zaţ.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Acoperă şi zgârieturile sau petele de pe mobilă

Turnaţi zaţ în apă fierbinte şi aplicaţi puţin lichid pe zgârieturile de la mobilă cu un beţişor de ureche. Vor fi acoperite zgârieturile de pe mobile în acest fel.

Ce puteţi face cu zaţul de cafea. Este o hrană bună pentru plante

Poate fi folosit în gradină, ca îngrăşământ, pentru culturile de morcovi şi ridichi. Înainte de a sădi seminţele, amestecaţi-le cu zaţul de cafea. Nu numai că veţi avea o recoltă îmbelşugată, dar nici nu veţi avea probleme cu dăunătorii. Dacă iubiţi florile, aflaţi că zaţul de cafea este benefic şi pentru tufele de trandafiri, azalee, rododendron şi camelii. Toate aceste plante vor aprecia restul de la cafeaua dumneavoastră de dimineaţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor