"Ride 2 Freedom" - treizeci de tineri vor traversa SUA pe biciclete, pentru a salva vieţi
alte articole
30 de adolescenţi şi tineri din întreaga lume au pornit, de 1 iunie, într-o călătorie de peste 4800 de kilometri pe biciclete, pentru a salva cinci copii chinezi, vizaţi de persecuţia declanşată de regimul de la Beijing împotriva practicii spirituale Falun Gong, şi pentru a conştientiza opinia publică cu privire la atrocităţile comise de Partidul Comnist Chinez împotriva a milioane de oameni paşnici.
Temerara călătorie începe la Los Angeles, iar cei 30 de tineri vor trece prin 19 oraşe înainte de a ajunge la Washington DC, unde se vor întâlni cu oficiali guvernamentali, pentru a discuta despre încălcări ale drepturilor omului în China şi, în special, despre persecuţia împotriva practicii Falun Gong. Din Washington, adolescenţii se vor îndrepta spre New York, unde se vor adresa Adunării Generale ONU, solicitând o întâlnire cu secretarul general ONU, Ban Ki-Moon.
Niciunul din cei 30 de tineri nu este sportiv şi cu atât mai puţin biciclist de performanţă. Până la acest eveniment, unii dintre ei nici măcar nu se urcaseră în şa, iar alţii nu au pedalat niciodată mai mult de două ore. Cu toate acestea, cei treizeci sunt pregătiţi acum să pedaleze şase săptămâni, să doarmă pe pământ, să-şi gătească singuri, de-a lungul unui drum istovitor, la care au pornit nu mânaţi de dorinţa de aventură, ci pentru a salva vieţi.
"Chiar acum, în China, cel puţin un practicant Falun Gong moare în închisoare pentru convingerile sale spirituale. Chiar acum, în China, cel puţin un copil devine orfan din această cauză. Chiar acum, noi facem ceva în SUA pentru a opri asta", spun tinerii, care şi-au propus să meargă în China, pentru a aduce teferi, în SUA, cinci orfani.
"Am pornit în această călătorie pentru a atrage atenţia asupra sorţii copiilor rămaşi orfani din cauza persecuţiei contra Falun Gong din China. Vreau ca lumea să afle că, din 1999, Partidul Comunist Chinez îi persecută pe practicanţii Falun Gong, oameni paşnici care, în viaţa lor de zi cu zi urmează principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă. Îmi doresc din toată inima să-i ajut pe copiii rămaşi orfani din cauza persecuţiei", declară Kata Baranyai, una dintre participantele la acest demers.
"Ştiu de ani de zile despre torturile şi recoltarea de organe care au loc în China", declară şi Laila Will, o participantă de 16 ani. "Vreau să fac tot ce ţine de mine pentru a opri asta, şi sunt bucuroasă că am această şansă."
În urmă cu 16 ani, Partidul Comunist Chinez a declanşat o persecuţie fără precedent împotriva aderenţilor Falun Gong, disciplină ce implică învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă, dar şi exerciţii fizice lente şi de meditaţie, recomandând îmbunătăţirea caracterului moral.
Persecuţia, dispusă de fostul preşedinte al Chinei, Jiang Zemin, invidios pe popularitatea practicii care avea mai mulţi aderenţi decât Partidul Comunist, a lăsat, din 1999 şi până acum, milioane de copii pe străzi. Părinţii lor au fost aruncaţi în lagăre de muncă, centre de spălare a creierului, mulţi dintre ei fiind ucişi pentru a renunţa la convingerile lor.
Cercetători independenţi, avocaţi de drepturile omului, jurnalişti, au relevat de-a lungul anilor că, odată cu escaladare persecuţiei împotriva practicanţilor Falun Gong, în China a proliferat un comerţ sinistru, patronat de stat: comerţul cu organe vitale recoltate de la practicanţi, aflaţi în viaţă. În cea mai recentă carte a sa, "Carnagiul", jurnalistul Ethan Gutman estimează numărul practicanţilor ucişi pentru organe la 65.000. Mulţi din cei omorâţi pe mesele de operaţii aveau familii şi copii, rămaşi singuri pe lume.
Numeroşi copii din China suferă din cauza acestei persecuţii absurde. Lipsiţi de apărare în faţa abuzurilor regimului, copiii practicanţilor şi-au pierdut familiile, casele, dreptul la educaţie şi, adesea, chiar viaţa.
Chiar în acest moment, sute de copii din China sunt smulşi din casele lor riscând arestarea, fără vreun motiv legal (în China poţi fi trimis, fără proces, într-un lagăr de muncă, pentru patru ani) închişi în centre de detenţie sau chiar torturaţi până la moarte, doar fiindcă încercau să fie mai buni şi practicau un set de exerciţii line.
Cum tratează PCC mamele şi copiii
Wang Lixuan şi fiul său în vârstă de opt luni au fost 'reţinuţi' în octombrie 2000, în timp ce se îndreptau spre Beijing, unde femeia voia să depună o petiţie pentru oprirea persecuţiei împotriva Falun Gong. Atât mama cât şi bebeluşul ei au murit în centrul de muncă forţată Tuanhe. Medicul legist a constatat că femeii i-au fost rupte gâtul şi degetele, craniul îi fusese fracturat, iar în partea de jos a spatelui avea înfipt un ac. Cadavrul bebeluşului avea vânătăi pe glezne, la nivelul capului, şi sânge în nas. Se crede că micuţul a fost spânzurat de glezne, atârnând cu capul în jos.
Liu Qian avea 12 ani în 2003, când a fost diagnosticată cu leucemie şi a început să practice exerciţiile Falun Gong, ca o formă de terapie. După opt luni de practică, fetiţa se simţea mult mai bine şi a dorit să se reîntoarcă la şcoală. Însă directorul şcolii a insistat ca atât ea cât şi părinţii să declare în scris că vor renunţa la Falun Gong. Când Liu a refuzat să dea curs acestei cereri, a fost exmatriculată. Copila a făcut o depresie puternică după acest eveniment, sănătatea ei s-a deteriorat rapid şi a murit în februarie 2004.
Dna When Yuwei Zhang a trebuit să-şi lase în urmă bebeluşul de doar o lună pentru a scăpa de persecuţia Partidului Comunist. Înainte să poată părăsi China, femeia a fost arestată de patru ori: prima dată pe motiv că deţinea un exemplar scris de mână a cărţii Zhuan Falun, în care sunt expuse principiile practicii Falun Gong, iar a doua oară în timp ce se îndrepta spre biroul de petiţii din Beijing. În 2000 a fost arestată a treia oară pentru că a invitat alţi doi practicanţi la cină (în China, un grup mai mare de trei persoane poate fi considerat adunare ilegală), iar a patra oară la locul său de muncă, o companie farmaceutică.
Când i s-a oferit ocazia să plece din China, doamna Yuvei a fost obligată să accepte. Din cauza persecuţiei îi era foarte greu să-şi găsească un loc de muncă, iar spectrul unei noi arestări părea iminent. Şase luni mai târziu, soţul şi copilul au urmat-o. Acesta este însă un caz fericit.
Copiii practicanţilor Falun Gong înfruntă aceeaşi persecuţie ca şi părinţii lor. Conform multor rapoarte documentate de situl Minghui.org, care se ocupă cu monitorizarea abuzurilor comise de autorităţile de la Beijing, practicantele Falun Gong însărcinate sunt torturate fără milă în centrele de detenţie şi, în multe cazuri, sunt forţate să avorteze.
Mai multe informaţii despre acest eveniment, de-a lungul desfăşurării sale, puteţi accesa aici sau aici
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.