Ce pedepse îi aşteaptă pe chiriaşii şi proprietarii care permit consumul de droguri în apartamentele lor

(banyantreatmentcenter.com)
Andrei Popescu
21.06.2024

O nouă lege intrată în vigoare la începutul acestei luni susţine că proprietarii şi administratorii de locuinţe din România riscă până la 5 ani de închisoare dacă permit consumul de droguri în casele lor. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi chiriaşii care îşi lasă prietenii să se drogheze în apartamentul lor.

Noua lege, sancţionează inclusiv proprietarii de apartamente care sunt închiriate în regim hotelier. Astfel, cei care află că în locuinţele lor se consumă droguri trebuie să anunţe imediat poliţia, dacă nu vor să rişte o condamnare penală, relatează Antena 3.

Aceste prevederi sunt cuprinse în aceeaşi lege care înăspreşte şi pedepsele pentru şoferii care conduc băuţi sau drogaţi, aceştia riscând să rămână fără permis de conducere timp de până la 10 ani. Totodată, un şofer drogat sau băut care produce accident rutier, în care victima moare, va primi între 10 şi 15 ani de închisoare.

Legea a fost publicată la începutul lunii în Monitorul Oficial şi incriminează mai multe fapte, printre care şi tolerarea consumului de droguri.

“Tolerarea consumului fără drept în asemenea locuri se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, susţine textul legii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor