Cafeaua transformă produsele fast-food într-o hrană periculoasă

Consumul cafelei împreună cu alimentele bogate în grăsimi este foarte periculos pentru sănătate. La această concluzie au ajuns specialiştii Universităţii Guelph din Canada.
Consumul cafelei împreună cu alimentele bogate în grasimi este foarte periculos pentru sănătate. (Sean Gallup/Getty Images)
Epoch Times România
06.04.2011

Consumul cafelei împreună cu alimentele bogate în grăsimi este foarte periculos pentru sănătate. La această concluzie au ajuns specialiştii Universităţii Guelph din Canada.

Consumul cafelei după consumul produselor fast-food creşte în mod considerabil conţinutul de zahăr în sângele organismului unui persoane sănătoase, care la rândul său de cel puţin două ori sporeşte efectele negative ale grăsimilor asupra vaselor sanguine. Un astfel de proces este cauzat de cofeină, care îngroaşă sângele şi încetineşte absorbţia grăsimilor şi transformarea zahărului în glucoză.

Conform celor relatate de Dr. Marie-Soleil Beaudoin, primului grup de participanţi la experiment i-a fost propus să consume un cocktail special, care conţine aproximativ un gram de grăsimi per kilogram de greutate corporală.

Şase ore mai târziu după consumul acestui cocktail, reprezentanţii primului grup au consumat o băutură obişnuită cu zahăr. Ulterior, un test de sânge a arătat că nivelul de glucoză în sângele participanţilor la experiment a crescut cu 32%. Participanţii celui de-al doilea grup, pe lingă nutriţia identică (cocktail cu lipide şi băutură dulce), au consumat suplimentar încă două ceşti de cafea. După cum s-a dovedit, băutura aromatizată a crescut nivelul de glucoză în sânge cu 65%.

Astfel, oamenii de ştiinţă au concluzionat că după consumul alimentelor bogate în grăsimi în loc de cafea este mai bine să bei apă sau ceai verde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor