O pară pe zi ţine kilogramele departe!

Dacă este adevărat că un măr pe zi ţine doctorul departe, la fel de adevărat este că perele pot face mult pentru sănătatea noastră.
Pere
Pere (Google.com)

Conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii de Stat din Louisiana şi publicat în revista Nutrition and Food Science, persoanele care consumă pere în mod regulat au o probabilitate cu 35% mai scăzută de a deveni obeze. De asemenea, studiul a constatat că includerea perelor într-o dietă îmbunătăţeşte calitatea acesteia.

Studiul a durat nouă ani (2001-2010), implicând 24.808 persoane cu vârsta mai mare de 19 ani. Odată colectată cantitatea mare de date, acumulate în timp, nutriţioniştii au constatat că, dintre subiecţii cercetaţi de aceeaşi vârstă, cei care au consumat în medie o pară pe zi erau mult mai slabi în comparaţie cu cei care, în schimb, nu au mâncat nicio pară.

Experţii au considerat interesant faptul că, cei care au participat la experiment, consumau aceeaşi cantitate de calorii pe zi şi efectuau, în general, acelaşi tip de activitate fizică. Deci, dintre persoanele care consumă aceleaşi calorii şi practică aceleaşi activităţi sportive, cei care consumă în mod obişnuit pere au mai multe şanse de a nu lua în greutate.

Perele sunt cu siguranţă o sursă excelentă de fibre şi de vitamina C. Chiar şi o singură pară poate deţine aproape 24% din fibrele recomandate într-o dietă sănătoasă zilnică, susţin specialiştii. În plus, perele conţin foarte puţine calorii (aproximativ 40 la 100 de grame), sunt lipsite de grăsimi, colesterol şi sodiu, în schimb, conţin mult potasiu.

Perele reprezintă, de asemenea, un bun aliat în combaterea constipaţiei (datorită cantităţii substanţiale de fibre conţinute), contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Pe scurt, acestea sunt o serie de motive sănătoase pentru a adăuga acest delicios fruct în dieta noastră, nu-i aşa?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură