6 alimente pe care un expert în intoxicaţii alimentare refuză să le mănânce

Stridii
Stridii (Google image)

Există persoane care refuză să comande salată la restaurant de teamă că nu a fost spălată bine, persoane care nu consumă cartofii prăjiţi de la fast-food din cauza calităţii uleiului, sau persoane care evită peştele care nu este absolut proaspăt. Fiecare îşi are propriile fixaţii în ceea ce priveşte alimentaţia şi urmăreşte să-şi protejeze sănătatea, pe cât posibil, în aceste timpuri.

În acest sens iată că ne vine în ajutor avocatul Bill Marler, care de 20 de ani lucrează în domeniul proceselor judiciare legate de intoxicaţiile alimentare şi alterarea alimentelor, acumulând astfel cunoştinţe preţioase. Aşa cum relatează într-un articol publicat în situl web foodpoisonjournal.com, preluat de ziarul Indipendent, în cursul carierei sale, avocatul a experimentat că există anumite alimente care provoacă intoxicaţii continue, deoarece sunt uşor alterabile sau dificil de epurat. Marler însuşi a decis să le elimine în întregime din dieta sa, iar acum ne recomandă să facem acelaşi lucru.

Stridiile

Din ceea ce relatează Bill Marler, în ultimii cinci ani a asistat la mai multe otrăviri cu stridii nefierte decât s-au constatat în ultimii 15 ani. Acest lucru se datorează încălzirii globale a mărilor, ceea ce a permis microbilor dăunători să prolifereze.

Legumele pre-tratate

În momentul în care consumatorul cumpără legume deja porţionate (mai ales tăiate şi spălate), riscurile de contaminare sunt mult mai mari: marile maşini de tăiat nu întotdeauna sunt curăţate în mod corespunzător, sau nu au fost spălate în mod corespunzător. Mai bine să se cumpere legume întregi şi apoi să se pregătească acasă.

Germenii cruzi

Consumul de germeni a crescut considerabil în ultimii ani, precum şi infecţiile alimentare legate de acesta. Cei care consumă germeni cruzi contaminaţi riscă să contracteze, în special, Salmonela şi Escherichia coli (E. Coli). Este recomandată coacerea acestora înainte de a-i consuma.

Friptura în sânge

După cum a amintit avocatul Bill Marler, carnea ar trebui să fie coaptă la cel puţin 70 de grade pentru a se asigura că bacteriile sunt distruse complet. În ceea ce priveşte friptura în sânge poate fi gustoasă, dar trebuie evitată, pentru a nu avea de-a face cu Salmonela şi Escherichia coli.

Ouă crude

Bolile pe care le putem întâlni în consumul de ouă crude sunt aceleaşi ca cele deja menţionate. După cum specifică expertul în intoxicaţii alimentare, toxinfecţiile cauzate de acest fel de mâncare au crescut exponenţial. Mai bine să nu se rişte.

Lapte ne-pasteurizat

În ultimul timp au apărut grupuri care invită să nu se bea lapte pasteurizat, afirmând că pasteurizarea este dăunătoare pentru sănătatea umană. Pentru avocatul Bill Marler aceasta este o informaţie falsă şi ne-pasteurizarea laptelui care se consumă ar putea costa o invazie de bacterii, virusuri şi paraziţi.