"Salad Cakes": Torturile japoneze din verdeţuri, apetisante şi spectaculoase (galerie foto)

Mioara Stoica
07.05.2016

Numele "Salad Cakes" poate părea un oximoron. Cu toate acestea, torturile din verdeţuri, create de food-stylist-ul japonez Mitsuki Moriyasu, s-au bucurat de un succes incredibil în Japonia. Şi, dacă privim galeria foto, înţelegem şi de ce: practic, se pot "mânca cu ochii".

Artistul japonez le-a produs pentru prima dată atunci când lucra în restaurantul "Bistro La Porte Marseille" din Nagoya, un oraş situat la aproximativ 150 km de Tokyo. Scopul acestor torturi din verdeţuri era acela de a-i atrage pe copii, de obicei reticenţi în a mânca salate şi legume în general. Succesul a fost imediat iar imaginile cu "Salad Cakes" au devenit rapid virale, trecând graniţele naţionale.

Văzând ce succes au produsele sale, Mitsuki Moriyasu a decis să demisioneze şi a deschis, în 5 aprilie 2015, propriul local, numit "Vegedeco Salad Cafe", dedicat exclusiv torturilor de verdeţuri. Clienţii pot gusta suculentele creaţii ale designerului alimentar atât în interiorul restaurantului cât şi acasă.

Acordând o atenţie deosebită sănătăţii şi frumuseţii, restaurantul oferă mâncăruri fără gluten şi sărace în carbohidraţi, toate bine pregătite şi servite cu o mare atenţie la detalii.

Principalele componente ale torturilor sunt, în mod natural, legumele, rădăcinile, făina de soia, crema de brânză şi tofu. Pentru a-şi decora creaţiile, Mitsuki se serveşte în principal de ridichi şi dovlecei, tăiate foarte subţiri. În afară de aromele apetisante, aceste prăjituri au un aspect cu adevărat spectaculos.

Ceea ce este cel mai uimitor este faptul că nu conţin nici măcar un gram de zahăr şi, mai ales, nu îngraşă. Din rădăcini, coji şi frunze utilizate pentru torturile de verdeţuri, designerul de alimente a produs, de asemenea, Vegie Drop Tea, un ceai lejer şi sănătos.

Unul dintre sloganurile cu care îşi promovează torturile este: „Amuzant de privit şi amuzant de mâncat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor