Biroul Permanent al Senatului discută marţi despre revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană

Plenul Senatului Romaniei. (www.gov.ro)
Epoch Times România
09.03.2010

Biroul Permanent al Senatului va discuta, în şedinţa de marţi, pe marginea revocării din funcţie a preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Mircea Geoană, procedura fiind iniţiată de 57 de senatori PD-L, UDMR şi independenţi.

Documentul privind revocarea preşedintelui Senatului a fost depus, joia trecută. El se bazează pe articolul 85, alineatele 1 şi 3, din Regulamentul Senatului.

După cum a explicat senatorul democrat-liberal Iulian Urban, indiferent de votul din Biroul Permanent, cererea de revocare trebuie înscrisă obligatoriu pe ordinea de zi a primei şedinţei de plen, care va avea loc miercuri, 10 martie.

Demersul democrat-liberalilor este sprijinit de senatorii independenţi şi de cei ai UDMR, care au făcut anunţuri oficiale în acest sens.

De cealaltă parte, poziţia PSD este aceea că funcţia de preşedinte al Senatului a fost obţinută "prin votul electoratului", iar demersul este neconstituţional.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu va putea vota în cadrul şedinţei de marţi a Biroului Permanent, în privinţa revocării sale din funcţie, ceea ce ar duce, cel puţin teoretic, la egalitate de voturi între cele două tabere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor