Birchall: Geoană, Ciucă şi Ciolacu sunt capetele aceluiaşi balaur

Ana Birchall (Ana Birchall)
Loredana Diacu
26.07.2024

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, susţine că deşi la nivel de discurs public "îşi dau pumnişori", de fapt Geoană, Ciucă şi Ciolacu "nu sunt decât capetele aceluiaşi balaur", parte a unui aranjament menit "să ţină România prizonieră intereselor lor de grup".

Postarea Anei Birchall, ea însăşi candidată la preşedinţia ţării, vine în condiţiile în care în ultimele zile cei trei au tot lansat atacuri unii la adresa celorlalţi.

Redăm postarea Anei Birchall:

"Au început Jocurile Olimpice ale Ipocriziei Politice. Cei trei concurenţi, Geoană, Ciucă şi Ciolacu, îşi dau pumnişori, într-un meci ridicol, care să ne facă să credem că sunt în tabere diferite. O operaţiune de marketing politic care ar putea atât de simplu să fie dată în vileag dacă ar ieşi la iveală ce aranjamente şi negocieri au existat între ei pentru aceste alegeri prezidenţiale, dacă oamenii ar şti că se discută de peste un an cine ce post primeşte, ce planuri s-au făcut ca să ţină România prizonieră intereselor lor de grup, care seamănă mai degrabă cu un grup infracţional organizat.

Dar nu, noi suntem încurajaţi să credem că domnul Geoană e independent, că nu este finanţat de grupuri de interese care strâng bani pentru candidatura sa de peste un an de zile, că el conduce o alianţă de 32 de ţări (asta e bună, prostănacul nu e prost destul dacă nu e şi fudul, un funcţionar care crede că e lider), că nu trebuie să explice de ce, cu sigla NATO-n spate, abuzând funcţia pe care a primit-o, îşi face campanie electorală?

Mai crede domnul Geoană că nu trebuie să dea socoteală nimănui ce face în mandatul lui de secretar general adjunct NATO (unde, apropo, a fost împins de doamna Viorica Dăncilă), fie el român simplu, fie el prim-ministru. Pe de altă parte, vor să credem că bobârnacele schimbate cu Ostaşul Ciucă (atunci când nu e cocoţat pe panouri electorale) sunt semne ale unei ostilităţi reale, că domnul Geoană a taxat derapajele generalului care se autoinvită la evenimente mult peste casca lui de ostaş, unde a fost dus de mânuţă de mentorul lui.

L-am lăsat la urmă pe Ciolacu, nu pentru că i-aş ţine partea, Doamne fereşte, ci pentru că el reuşeşte, cum, necum, să fie mai puţin agresiv arogant şi mai puţin disperat să se remarce. Dar, să nu uităm, cei trei oameni politici sunt esenţialmente exponenţii aceleiaşi mentalităţi bazate pe combinaţi”, lovituri sub centură, perdele de fum, produse ale unei pieţe politice falimentare care, sub bagheta Turistului Suprem, a creat personaje slabe, uşor manipulabile, nu lideri pentru oameni.

Nu mergeţi după fentă. Între ei nu este niciun război, doar un meci fabricat, ca să prostească oamenii şi să creadă că în noiembrie au, de fapt, trei opţiuni diferite. Când, de fapt, toţi nu sunt decât capetele aceluiaşi balaur. Cel care a luat România pe persoană fizică."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor