Baronul de Mehedinţi Duicu şi Excelenţa sa, Vlasov duşi cu aceeaşi dubă la Înalta Curte

Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui. (Captură Youtube)
Loredana Diacu
22.04.2014

Baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu şi fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie au fost aduşi marţi cu aceeaşi dubă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde magistraţii vor judeca cererile celor doi de a fi eliberaţi.

Duicu, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Mehedinţi, acuzat de şapte fapte de corupţie, cere marţi înlocuirea măsurii de arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins acest demers înainte de sărbătorile de Paşte.

Reamintim că Duicu a fost arestat preventiv în data de 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din stenogramele înregistrărilor efectuate de DNA rezultând că baronul de Mehedinţi a făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului Ponta.

Din referatul întocmit de procurori, reiese că Duicu a mers la Guvern să solicite menţinerea pe funcţie a şefului IPJ, Ştefan Ponea, care îi promisese că-l rezolvă cu un dosar de incompatibilitate pe care Duicu în avea la ANI. Preşedintele CJ Mehedinţi l-a sunat pe Ponea chiar din cabinetul premierului, i-a transmis şefului IPJ că alături de el se află şi ministrul de Interne, respectiv Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă, care ar fi fost de acord cu cu cererile baronului de Mehedinţi.

La rândul său, Vlasov, care-şi cere şi el eliberarea azi, este arestat pentru luarea de mită. Mihail Vlasov a fost ridicat de DNA pe 18 martie, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea suma de 200.000 de la o persoană căreia îi promisese să-i aranjeze o soluţie favorabilă la Curtea de Arbitraj. Suma reprezenta o primă tranşă dintr-un milion de euro.

Mihail Vlasov, supranumit "Împăratul" şi "Excelenţa sa", un pasionat jucător la cazino, îi promisese persoanei care i-a oferit mită - denunţător în acest caz - că îi va obţine o soluţie favorabilă la Curtea de Arbitraj (CA), lăudându-se că va interveni pe lângă fiica sa, Vanda, care este judecător la CA. Mihail Vlasov a fost reţinut împreună cu şoferul său, pe care Vlasov îl convinsese să ia banii de la denunţător, pentru a nu se expune personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor