Baronul PSD de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în California, pentru a se căuta de boli

Plajă cu palmieri.
Plajă cu palmieri. (FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images)

Şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, a plecat, joi, în SUA, pentru a efectua o serie de investigaţii medicale.

În cazul în care medicii din străinătate vor decide că este nevoie ca baronul PSD de Constanţa să fie internat, Constantinescu va solicita din nou prelungirea perioadei de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara, care "expiră" la 1 februarie a.c.

Nicuşor Constantinescu va face investigaţii la spitalul Stanford din California, a declarat avocatul acestuia, Marius Mocanu, citat de Mediafax. El a plecat din ţară însoţit de soţia sa.

Avocatul a mai precizat că, în cazul în care va fi cazul ca Nicuşor Constantinescu să rămână internat la Spitalul Stanford, va depune la procurorul de caz de la DNA o solicitarea de prelungire a perioadei de ridicare a interdicţia de a părăsi ţara, perioadă deja prelungită de la 30 ianuarie, cât era iniţial, la 1 februarie. În cazul în care nu se va interna în spital, Constantin va sosi în ţară pe 31 ianuarie, a mai declarat avocatul său.

Reamintim că Nicuşor Constantinescu, baron PSD de Constanţa a fost ridicat de procurorii anticorupţie, în 15 ianuarie, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA, după ce a refuzat să se prezinte de bună-voie la citaţiile trimise de DNA.

Constantinescu a încercat să se opună ridicării, refuzând să fie urcat în maşina anchetatorilor, iar ulterior a reclamat că a fost abuzat şi tratat "ca un animal". Preşedinte CJ Constanţa s-a pretins nevinovat de toate acuzaţiile de corupţie ce i se aduc şi a acuzat că este persecutat politic şi a cerut desfiinţare DNA, "un aparat odios de poliţie politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu şi care s-a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept".

Conform DNA, Nicuşor Constantinescu se face vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Preşedinte CJ Constanţa a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro), bani din bugetul public.

Având în vedere gravitatea faptelor lui Constantinescu, împotriva sa a fost dispusă, pe 15 ianuarie, măsura interdicţiei de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Pe 16 ianuarie, invocând grave probleme de sănătate ce necesită tratament în străinătate, Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanţa cerând întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara, pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupţie au decis ca şeful CJ Constanţa poate părăsi ţara pentru o perioadă de 15 zile, respectiv până la data de 30 ianuarie . Ulterior, măsura de întrerupere a interdicţiei de a părăsi ţara a fost prelungită cu două zile faţă de termenul iniţial.

Tot în data de 16 ianuarie, Nicuşor Constantinescu a solicitat Judecătoriei Constanţa ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru toată perioadă de 30 de zile, întrucât suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde are programări făcute la mai multe institute medicale, având deja viză de la Ambasada americană.

În 17 ianuarie, solicitarea de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara formulată de Nicuşor Constantinescu a fost respinsă de Judecătoria Constanţa, fără a mai exista o altă cale de atac, mai informează Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne