Macovei, despre „corul baronilor USL împotriva justiţiei”

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

„Filiala Constanţa a PSD a deschis ieri o nouă sesiune de concerte a corului baronilor USL împotriva justiţiei”, a scris joi europarlamentarul PDL Monica Macovei, pe blogul său personal.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi acuzat de efectuarea unor plăţi nelegale din bugetul public în valoare de peste 5 milioane euro.

Europarlamentarul a amintit că acesta a fost dus cu mandat la DNA, după ce a refuzat să se prezinte de bună voie la 6 citaţii.

„Nicuşor Constantinescu şi-a găsit repede un aliat, primarul Radu Mazăre, şi împreună au pornit un cor de urlete şi ameninţări împotriva DNA, a SRI şi a instituţiilor care luptă eficient şi imparţial cu criminalitatea. Ei detestă aceste instituţii şi s-au luptat să vină la putere ca să scape de ele sau măcar de oamenii de acolo. Aceste propuneri s-au auzit şi ieri din gura baronilor USL: „Procurorii fac ce vor în România, nu contează că e USL la guvernare. Ar trebui desfiinţat DNA”, se jelea Nicuşor Constantinescu”, a declarat Monica Macovei.

În opinia ei, „corul baronilor USL poate să aibă repetiţii zilnice şi să urle împreună până răguşesc, îşi pierd glasul şi rămân cu feţele roşii, umflate şi frustrate, ca într-un film mut. Poate fi dirijat, pe rând sau împreună, de Ponta, Antonescu şi Voiculescu, cu solist vocal inculpatul baron-şef Liviu Dragnea. După efortul nereuşit de distrugere a instituţiilor care aplică legea tuturor, deci inclusiv lor, corul va ajunge să se destrame ca orice “grup infracţional organizat” prins şi pedepsit conform legii”.

Primarul Radu Mazăre a tunat şi a fulgerat după ce colegul lui a fost reţinut de DNA.

„Ţara este condusă de un sistem de securişti şi de sisteme de represiune de zece ori mai mari ca pe vremea lui Ceauşescu, cu cheltuieli de cincizeci de ori mai mari. Din păcate, Revoluţia ne-a fost furată de securişti, care au penetrat toate sistemele şi care controlează tot, inclusiv procurorii. Procurorii acţionează la ordinul serviciilor. Da, ne referim la SRI. Serviciile sunt subordonate lui Băsescu. Eu nu ştiu ce conduce Maior la SRI. Eu ştiu că serviciile sunt subordonate preşedintelui. Nu ştiu ce putere are Maior acolo, eu ştiu că SRI-ul îl conduce Coldea. Neoficial, toată ţara este condusă de servicii”, a acuzat Mazăre.

Primarul Constanţei a declarat că tot sistemul judiciar este "impregnat de ofiţeri sub acoperire sau de oameni controlaţi de serviciile din România".

"Eu nu vorbesc nici de Ponta, nici de nu ştiu cine. Ferească Sfântul să iau eu puterea în ţara asta", a avertizat Mazăre. "Prima lege pe care o fac e să nu mai existe ofiţeri sub acoperire. Reduc bugetul ca pe vremea lui Ceauşescu. Nu avem nevoie", a adăugat Mazăre.

„USL nu schimbă nimic, pentru că probabil nu poate, nu ştiu de ce USL nu schimbă, eu nu sunt nici prim-ministru, nici şef de stat. Dar dacă cumva voi fi, rad tot. Nu ştiu dacă ministrul Justiţiei poate schimba această încrengătură de la procuratură şi care este controlată de servicii. Nu ştiu ce putere are USL să schimbe lucrurile acestea, nu ştiu ce putere nu are, dar să-i ferească sfântul să ajung eu la putere pe toţi ăştia din servicii. Eu nu sunt USL, eu sunt Mazăre”, a ameninţat Mazăre.

Consiliul Judeţean Constanţa a declarat, într-un comunicat de presă, că acţiunile recente fac parte dintr-un război politic pe care „DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL”. Totodată, Nicuşor Constantinescu cere Parlamentului desfiinţarea „prin lege” a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, instituţie pe care a numit-o "aparat odios de poliţie politică", condus de Traian Băsescu şi ai săi, care s-a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept.

Dosarul Constantinescu

Procurorii DNA, Serviciul teritorial Constanţa, au început urmărirea penală faţă de Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, se precizează într-un comunicat remis de DNA.

Din Rezoluţia procurorilor DNA reiese că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Constantinescu a fost adus miercuri la sediul DNA cu mandat de aducere, pentru a fi supus audierilor, după ce acesta fusese citat de mai multe ori la sediul DNA, însă a refuzat să se prezinte. Şeful CJ Constanţa a fost ridicat din faţa sediului Consiliului Judeţean, el încercând să li se opună anchetatorilor, scrie Gândul. După audieri, acesta a declarat că procurorii DNA au sărit pe el şi au scos cătuşele deşi nu a primit vreo citaţie să se prezinte la DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne