Mihail Vlasov află astăzi dacă va fi judecat în stare de libertate. UPDATE: Vlasov ramâne în arest

Mihail Vlasov
Mihail Vlasov (Captură Youtube)
Flori Mladin
26.03.2014

UPDATE: Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât că Mihail Vlasov, preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrii, va rămâne în arest.

***

Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), va şti astăzi dacă va fi judecat în libertate sau va fi în continuare judecat în detenţie.

Magistraţii ICCJ, vor decide astăzi dacă menţin decizia Curţii de Apel de a fi judecat în arest sau vor da o decizie favorabilă acestuia de a fi judecat în stare de libertate. Procurorii DNA l-au acuzat pe Vlasov de trafic de influenţă şi luare de mită.

Mihail Vlasov ar fi cerut mită 1 milion de euro pentru a interveni la Curtea de Arbitraj cu scopul de a rezolva un dosar comercial. Acesta ar fi putut interveni deoarece fiica acestuia, Vanda Vlasov este prim-vicepreşedinte şi judecător la Curtea de Arbitraj.

În prima etapă, Mihail Vlasov ar fi luat 200.000 de euro mită de la un om de afaceri, bani care au fost găsiţi în maşina preşedintelui CCIR.

În cazul în care există probe, este posibil ca ancheta să se extindă şi asupra fiicei sale, Vanda Vlasov, care este de fapt soţia fostului ministru Cristian David. Aceasta este citată la DNA în această dimineaţă.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a fost arestat pentru 30 de zile. Mihail Vlasov, în vârstă de 70 de ani, este acuzat că ar fi primit 200 de mii de euro de la un om de afaceri.

Vanda Vlasov îşi apără tatăl: Jocul la cazinou este o îndeletnicire a nobilimii

Într-o declaraţie făcută presei, Mihail Vlasov a afirmat despre îndeletnicirile sale scumpe că joacă la cazino. La ieşirea de la DNA unde a fost audiată astăzi, aceasta a încercat să-şi apere tatăl, care este un împătimit al cazinourilor, cu următoara replică de mare demnitate:

"...si dacă joacă la cazinou nu omoară, nu violează. Jocul la cazinou este o îndeletnicire a nobilimii. Şi ce face, violează copii? Nu văd o crimă. Joacă la cazino, ce e rău în asta? E un mod de a-şi petrece timpul liber. Da, a pierdut sume... vă daţi seama că nu îmi spune mie. Nu stau să fac studiu psihologic pe tata."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor