Udrea: Victor Ponta, candidatul regimului baronilor la prezidenţiale

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat joi, la Realitatea Tv, că premierul Victor Ponta va fi „candidatul regimului baronilor” la alegerile prezidenţiale care se apropie.

"Pe Victor Ponta îl susţin clar baronii locali şi dânsul şi-a asumat să îi reprezinte. Ponta va fi candidatul regimului baronilor. Sunt foarte puternici. Ei sunt cei care câştigă de ani de zile alegerile în judeţele lor. Cum câştigă, ştim cu toţii care sunt sistemele de adus oamenii la vot sau de furat voturi. Puterea lor constă în faptul că de acolo vin voturile şi de aceea vedem că se duc bani de la centru către primarii care ştiu cum să aducă voturile. Pleacă bani către proiectele lor fix în campanii electorale. Pentru voturile pe care le aduc, sunt băgaţi în seamă în mod special. Cu cât câştigă alegeri cu un scor mai mare, cu atât au pe urmă o putere mai mare să îşi impună la Bucureşti oamenii în diverse funcţii. De regulă, acolo unde se fac bani şi e influenţă mare", a explicat Elena Udrea.

Deputatul PMP a vorbit şi despre mutarea biroului lui Victor Ponta la MApN. După apariţia în presă a stenogramelor din care reieşea că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, premierul a decis duminică să-şi mute biroul la Ministerul Apărării Naţionale, care este o unitate militară, ca să evite astfel posibilele „înscenări” ale adversarului său politic, preşedintele Traian Băsescu, şi oamenilor din jurul acestuia.

"Ceva este cu Victor Ponta de face o mie de lucruri de care noi toţi ne mirăm. Cum poate să se mute la Ministerul Apărării într-un buncăr? Cum să faci asta? Ce semnal dai tu în afară? Că în România premierul fuge, se ascunde cu armata. Ce i se poate întâmpla? Te întrebi de ce face anumite lucruri pentru că e anormal. Dar nu mai ştii ce e normal şi ce nu mai este. Te uiţi şi la modul cum se succed ştirile. Apare ştirea că a fugit, s-a ascuns în buncăr. A durat o zi”, a subliniat aceasta.

Elena Udrea a comentat şi faptul că premierul Victor Ponta a participat joi la exerciţiul româno-american de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, unde a avut ocazia să se urce la bordul unui avion militar F16 în calitate de copilot.

„Apare o altă ştire: Victor Ponta a fost copilot de avion. A ţinut neapărat să facă asta, după ce preşedintele României a fost şi a primit nava SUA în port, a fost şi el şi şi-a lipit imaginea de cea a armatei. Diferenţa este că Băsescu în orice moment poate să conducă nava. Victor Ponta mai călătoreşte cu avionul când pleacă în destinaţii însorite. Nu a fost inspirată această replică pe care a ţinut să o dea preşedintelui. Ajungem şi la faptul de ce face atât de multe lucruri. Ponta s-a simţit de la bun început în competiţie cu preşedintele României. Eu nu m-aş fi simţit în competiţie, spre exemplu, cu Iliescu sau cu Isărescu. Nu aş fi vrut să intru într-o astfel de competiţie. Băsescu era în ultimul mandat, Victor Ponta era un tânăr în politică şi pe electoratul PSD a generat multă aşteptare. Mai puţin atent la politică, dar care îşi dorea o clasă politică nouă. În loc să îşi vadă de un proiect personal, în loc să se raporteze la cei cu care va rămâne pe scena politică cu care va intra în competiţie, a ţinut să se profileze ca adversar şi competitor al lui Traian Băsescu. Asta arată un complex", a precizat Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a susţinut că premierul Ponta se luptă cu şeful statului, în ciuda faptului că acesta nu va mai candida la prezidenţiale.

"Mai sunt câteva luni şi Băsescu îşi termină al doilea mandat şi vin prezidenţialele. Ponta candidează. Cu toate acestea, el se luptă în fiecare zi cu Băsescu. Cineva trebuie să îi spună că nu mai candidează. Să vadă care îi sunt adversarii. Cred că este şi un joc de imagine. Nu vrea să îşi definească un alt adversar, tocmai pentru a lăsa un eventual adversar în afara jocului de campanie. Pe de altă parte, Ponta a spus, acum câteva zile, "ne vom lupta cu regimul Băsescu şi cu candidatul regimului Băsescu". Deci probabil că ideea este că, până apare acest candidat care să fie identificat ca cel care va continua regimul lui Traian Băsescu, Ponta se luptă cu preşedintele. Se gândeşte ca transferul de imagine de la regimul Băsescu la candidat să fie unul mic", a afirmat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne