Au invadat OZN-urile arta renascentistă ?

Paul Darin
29.09.2014

alte articole

Paul Darin
29.09.2014

Universul abundă în mistere care constituie o provocare pentru actuala noastră bază de cunoaştere. În secţiunea „Dincolo de ştiinţă”, Epoch Times strânge relatări despre aceste fenomene stranii pentru a stimula imaginaţia şi a deschide orizonturile către posibilităţi de neînchipuit. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră veţi decide.

În perioada Renaşterii şi a Evului Mediu, civilizaţia occidentală a creat unele dintre cele mai emblematice şi definitorii opere de artă din istoria înregistrată. Opera a devenit chiar mai impresionantă de-a lungul anilor în timp ce artiştii îşi rafinau tehnicile şi apoi le transmiteau mai departe învăţăceilor lor. Chiar şi astăzi, artiştii şi vizitatorii muzeelor se uită cu apreciere la aceste opere de artă, căutând inspiraţie.

Dar, ar putea fi posibil ca aceste picturi care au atât de multă importanţă în istoria civilizaţiei occidentale să conţină ceva din alte lumi, ceva care depăşeşte cultura populară a oamenilor moderni, precum farfurii zburătoare şi alte obiectelor zburătoare neidentificate?

Multe dintre aceste picturi sunt de natură religioasă, lucru foarte comun pentru acea epocă. În multe dintre aceste picturi apar obiecte zburătoare, OZN-uri, raze laser, iar bărbaţi în aparate de zbor sunt înfăţişaţi zburând pe deasupra şi supraveghind evenimente religioase precum naşterea lui Iisus sau crucificarea acestuia.

Unul dintre cele mai emblematice tablouri folosite ca exemplu este ”Madonna cu Sfântul Giovannino”, pictată de Domenico Ghirlandaio în secolul XV; opera este afişată în prezent în Muzeul de la Palazzo Vecchio din Florenţa, Italia. Pictura îi înfăţişează pe Sfânta Maria şi pe pruncul Iisus, dar în fundalul îndepărtat apare un bărbat care se uită la cerul întunecos alături de un câine. Ambii par să privească fix un obiect de pe cer, care arată remarcabil de asemănător cu descrierea modernă a unei farfurii zburătoare, care emană o energie radiantă, aurie.

Câteva apariţii asemănătoare farfuriilor zburătoare se regăsesc în picturi religioase din această perioadă, precum ”Buna Vestire” de Carlo Crivelli (1486), care este în prezent expusă în Galeria Naţională din Londra. Tabloul înfăţişează un obiect emanând o rază îngustă de energie radiantă asupra Sfintei Marii.

Această pictură este un exemplu citat frecvent de cei care susţin ipoteza extratereştrilor antici. Experţii în artă şi scepticii OZN-urilor susţin că aceasta este reprezentarea artistică a lui Dumnezeu înconjurat de îngerii săi.

Persoanele care cred că aceste obiecte ar putea înfăţişa OZN-uri văzute în Evul Mediu susţin şi că oamenii din acele timpuri au confundat apariţia navelor extraterestre cu evenimentele religioase. Această ipoteză ar putea explica de ce sunt încorporate aceste obiecte în scenele religioase semnificative. Alţii susţin că obiectele respective au pur şi simplu natură spirituală şi nu au nimic de-a face cu farfuriile zburătoare.

Aceştia atrag atenţia asupra altor picturi care reprezintă personaje şi scene similare, în care sunt prezenţi numai îngeri şi figuri religioase bine definite. O astfel de pictură este opera din secolul al XV-lea ”Adorarea pruncului Hristos” a lui Vincenzo Foppa. Această pictură este foarte similară cu ”Madonna cu Sfântul Giovannino”, incluzând o persoană în fundal care se uită spre cer. Obiectul la care se uită în acest caz, totuşi, nu spre o farfurie zburătoare, ci un înger înaripat emanând lumină.

”Crucificarea”, un tablou din secolul al XIV-lea din Mănăstirea Visoki Decani din Kosovo, include figuri umane în interiorul a ceea ce unii consideră că reprezintă nave spaţiale. Scepticii menţionează personificarea frecventă a soarelui şi a lunii în tablourile din această perioadă; soarele şi luna sunt descrise deseori ca observatori în timpul naşterii lui Iisus, de exemplu. De aceea, în descrieri, unii susţin că obiectele sunt doar soarele şi luna, iar figurile umane din interior sunt mijloace de reprezentare a acestei personificări.

Câteva reprezentări de la sfârşitul Evului Mediu înfăţişează obiecte celeste stranii în picturi şi artă care nu au legătură cu religia. O gravură în lemn a artistului Hanns Glaser descrie evenimentele de pe 14 aprilie 1561, din Nuremberg, Germania. Gravura arată câteva obiecte zburătoare în mişcare care cad de pe cer lăsând în urmă fum, scenă observată de mulţi oameni. O monedă franceză produsă în jurul anului 1680 descrie de asemenea un obiect rotund pe cer care seamănă cu o farfurie zburătoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor