Atacul rasist de la Toulouse este rezultatul politicii de ostracizare a preşedintelui Nicolas Sarkozy (cotidian turc)
alte articole
Dacă începi să creezi imagini ale urii inspirate de cei care sunt diferiţi de tine, se ajunge la vărsare de sânge. Atacul împotriva copiilor evrei din Franţa este semnul preţului greu care trebuie plătit pentru politica de ostracizare pe care o urmează de câţiva ani, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, scrie marţi editorialistul Ergun Babahan în cotidianul turc Today's Zaman.
Europa a intrat într-o nouă epocă a 'orbirii' politice, iar musulmanii şi evreii au început să plătească preţul acesteia, continuă editorialistul.
Politicile care sunt bazate pe xenofobie şi frica de alte religii au început să trezească sentimentele rasiste care au dominat continentul european de-a lungul secolului trecut. La puţin timp după Norvegia, Franţa a fost martora unui atac rasist împotriva copiilor.
Spre deosebire de politica americană potrivit căreia oricine e binevenit, cultura europeană tinde să ţină elementele diferite sau străine departe de teritoriul său şi încearcă să acutizeze tensiunea numită 'ciocnirea civilizaţiilor', scrie Ergun Bahaban.
Europa este una dintre cele mai bogate regiuni ale lumii, însă manifestă o intoleranţă invers proporţională cu bogăţia sa materială. Nereuşind să înveţe o lecţie din trecutul îndepărtat şi recent al continentului, politicienii europeni sprijină animozitatea împotriva celor de altă etnie sau religie, contribuind astfel la crearea unor ameninţări serioase la pacea mondială.
Franţa trebuie să considere atacul sângeros împotriva copiilor evrei drept un semnal de alarmă. Europa în general şi mai ales Franţa trebuie să înţeleagă ce dezastre vor crea politicile rasiste.
Franţa nu merită un preşedinte care face tot posibilul pentru a bloca aderarea Turciei la Uniunea Europeană şi care îi consideră pe musulmani o ameninţare la civilizaţia acesteia, acuză Bahaban.
Imigraţia musulmanilor în Europa este o oportunitate perfectă pentru continentul îmbătrânit. Dacă acestora li s-ar permite să se integreze în Franţa şi le-ar fi acordate oportunităţi educaţionale adecvate, tinerii musulmani ar putea forma forţa de muncă ce ar 'catapulta' continentul în următorul secol. Nu trebuie să fii un politician vizionar ca să înţelegi acest lucru, ci doar să iubeşti umanitatea mai mult decât puterea, consideră editorialistul.
Începând cu Inchiziţia Spaniolă, în Europa s-a format o cultură care transformă musulmanii şi evreii în ţinte. Fascismul, al cărui apogeu a fost atins de Adolf Hitler, este dovada faptului că această cultură este adânc înrădăcinată în Europa şi este capabilă să transforme o persoană obişnuită într-o 'maşinărie' a morţii. După sfârşitul Războiului Rece, continentul european a reînceput să adopte această politică.
După ce a invadat şi jefuit lumea musulmană şi nu a făcut nimic pentru a preveni evoluţiile din Palestina, Occidentul transformă acum în ţinte ale atacurilor diferite credinţe şi culturi şi deschide calea indivizilor care plănuiesc să îi ucidă pe alţii pentru a-şi proteja propriile valori.
Atacul rasist din Franţa ne spune că fascismul este încă prezent în Europa, încheie Ergun Babahan în editorial.