Suspectul pentru atacurile de la Toulouse refuză să se predea deşi este înconjurat de poliţie

Zeci de ofiţeri de poliţie francezi au înconjurat miercuri dimineaţă o locuinţă din apropiere de Toulouse, încercând să-l convingă pe suspectul pentru atacurile armate din ultimele săptămâni - inclusiv cel de la şcoala evreiască - să se predea.
Zeci de ofiţeri de poliţie francezi au înconjurat miercuri dimineaţă o locuinţă din apropiere de Toulouse în încercarea de a-l aresta pe suspectul pentru atacurile armate din ultimele săptămâni, 21 martie 2012. (PASCAL PAVANI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.03.2012

Zeci de ofiţeri de poliţie francezi au înconjurat miercuri dimineaţă o locuinţă din apropiere de Toulouse, încercând să-l convingă pe suspectul pentru atacurile armate din ultimele săptămâni - inclusiv cel de la şcoala evreiască - să se predea.

La scurt timp după ce forţele de ordine au lansat raidul, la ora locală 3.30 (4.30 ora României), s-au auzit focuri de armă din clădire. Doi ofiţeri au fost răniţi.

După aproape patru ore, suspectul în vârstă de 24 de ani nu dă semne că ar fi dispus să se predea.

Poliţia a încercat să o convingă pe mama suspectului să discute cu el, dar aceasta a refuzat, spunând că are contacte limitate cu fiul său, a declarat ministrul francez de interne.

Fratele suspectului se afla în locuinţa din cartierul Croix-Daurade, din Toulouse. El a fost arestat, au spus oficiali.

Potrivit ministrului de interne Claude Gueant, suspectul este un cetăţean francez de origine algeriană, care a petrecut o perioadă considerabilă de timp în Afganistan şi Pakistan.

Oficiali au declarat că bărbatul face parte dintr-o grupare jihadistă, Forsane Alizza (Cavalerii gloriei). Guvernul francez a interzis gruparea în ianuarie, pentru că încerca să recruteze persoane să lupte în Afganistan.

Autorităţile nu au precizat dacă unul dintre motivele suspectului pentru atac este prezenţa trupelor franceze în Afganistan.

Franţa are circa 4.000 de trupe care susţin misiunea NATO. Soldaţii urmează să fie retraşi până în 2013.

Suspectul ar fi împuşcat mortal luni un profesor şi trei copii la o şcoală evreiască din oraşul francez Toulouse. El a deschis focul la şcoala Ozar Hatorah, din nord-estul oraşului, rănind grav şi un adolescent de 17 ani.

Una dintre victime era profesor, în vârstă de circa 30 de ani. Şi cei doi copii ai săi, cu vârsta de trei, respectiv şase ani, au fost ucişi. A patra victimă avea între opt şi 10 ani şi era copilul unui alt profesor.

Atacul de luni a avut loc în jurul orei locale 8.00, când copiii, însoţiţi de părinţi, ajungeau la şcoala din cartierul Jolimont.

Martori oculari au declarat că atacatorul a sosit pe o motocicletă neagră şi a început să tragă la intrarea în gradiniţă şi şcoala primară.

"A tras în oricine era în apropiere, copii şi adulţi. Copiii au fugit până în şcoală", a spus procurorul local Michel Valet.

Agresorul ar fi folosit iniţial o armă de 9 milimetri, care s-a blocat. După aceea a început să tragă cu o armă de calibrul 45.

După aceea a fugit cu o motocicletă.

Suspectul ar fi ucis şi trei militari, în două incidente separate din aceeaşi regiune, săptămâna trecută.

Un paraşutist îmbrăcat în civil a fost ucis într-un cartier rezidenţial din Toulouse, în timp ce alţi doi soldaţi au fost omorâţi, iar al treilea a fost rănit joi în timp ce se aflau la un bancomat în oraşul Montauban, la 30 de kilometri de Toulouse.

Victimele incidentului armat de joi erau de origine nord-africană sau caraibiană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor