Aşteptând Crăciunul cu un punch non-alcoolic de portocale!

Cum se prepară un punch de portocale cald, fără alcool, o băutură perfectă pentru a te încălzi în după-amiezile sau serile reci de iarnă. Iată reţeta!
Punch de portocale fără alcool
Punch de portocale fără alcool (captură foto giallozafferano.it)

Punch-ul de portocale fără alcool este o băutură caldă din suc de portocale, zahăr şi mere, aromată cu scorţişoară şi cuişoare. Este o alternativă excelentă la clasicul vin fiert sau la punch-ul tradiţional. Este ideal atunci când doriţi să vă încălziţi şi poate fi servit după prânz sau pur şi simplu atunci când aveţi chef de o băutură caldă şi picantă!

Versiunea alcoolică a punch-ului poate fi preparată cu rom, la care se adaugă apoi condimente precum scorţişoara şi cuişoarele. Aceleaşi mirodenii sunt folosite într-o altă băutură de iarnă, cum ar fi vinul fiert. În cazul în care nu sunteţi un fan al băuturilor alcoolice, varianta noastră cu sucuri de fructe este următoarea:

Ingrediente:

- 2 1/2 ceşti de suc de portocale roşii

- 2 1/2 căni de suc de mere

- 1 portocală întreagă, netratată

- 1 baton de scorţişoară

- 5 cuişoare

- zahăr brun sau miere după gust

Pregătirea punch-ului de portocale fără alcool

1. Se toarnă sucul de mere într-o cratiţă, se adaugă scorţişoara şi cuişoarele, se pune pe foc, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă timp de zece minute.

2. Între timp, se spală bine portocala şi se taie în felii, nu prea groase, dar nici prea subţiri.

3. În cratiţa de pe foc se adaugă sucul de portocale, zahărul sau mierea, şi portocala tăiată în felii. Se amestecă bine şi se serveşte imediat.

Puteţi filtra băutura fierbinte de feliile de portocale şi de celelalte alte arome sau o puteţi servi direct cu feliile de portocale.

Vă recomandăm să păstraţi această băutură nealcoolică timp de maximum 2-3 zile în frigider, într-o sticlă închisă cu capac. Nu vă recomandăm să o congelaţi.