Aşteptând Crăciunul cu un punch non-alcoolic de portocale!

Cum se prepară un punch de portocale cald, fără alcool, o băutură perfectă pentru a te încălzi în după-amiezile sau serile reci de iarnă. Iată reţeta!
Punch de portocale fără alcool (captură foto giallozafferano.it)
Mioara Stoica
20.12.2021

Punch-ul de portocale fără alcool este o băutură caldă din suc de portocale, zahăr şi mere, aromată cu scorţişoară şi cuişoare. Este o alternativă excelentă la clasicul vin fiert sau la punch-ul tradiţional. Este ideal atunci când doriţi să vă încălziţi şi poate fi servit după prânz sau pur şi simplu atunci când aveţi chef de o băutură caldă şi picantă!

Versiunea alcoolică a punch-ului poate fi preparată cu rom, la care se adaugă apoi condimente precum scorţişoara şi cuişoarele. Aceleaşi mirodenii sunt folosite într-o altă băutură de iarnă, cum ar fi vinul fiert. În cazul în care nu sunteţi un fan al băuturilor alcoolice, varianta noastră cu sucuri de fructe este următoarea:

Ingrediente:

- 2 1/2 ceşti de suc de portocale roşii

- 2 1/2 căni de suc de mere

- 1 portocală întreagă, netratată

- 1 baton de scorţişoară

- 5 cuişoare

- zahăr brun sau miere după gust

Pregătirea punch-ului de portocale fără alcool

1. Se toarnă sucul de mere într-o cratiţă, se adaugă scorţişoara şi cuişoarele, se pune pe foc, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă timp de zece minute.

2. Între timp, se spală bine portocala şi se taie în felii, nu prea groase, dar nici prea subţiri.

3. În cratiţa de pe foc se adaugă sucul de portocale, zahărul sau mierea, şi portocala tăiată în felii. Se amestecă bine şi se serveşte imediat.

Puteţi filtra băutura fierbinte de feliile de portocale şi de celelalte alte arome sau o puteţi servi direct cu feliile de portocale.

Vă recomandăm să păstraţi această băutură nealcoolică timp de maximum 2-3 zile în frigider, într-o sticlă închisă cu capac. Nu vă recomandăm să o congelaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor