"Ar fi un prăpăd pentru România" - Năsui spune că Ciolacu va câştiga prezidenţialele dacă ajunge în finală cu Ciucă sau Simion

Claudiu Năsui
Andrei Pricopie
28.06.2024

Dacă Marcel Ciolacu intră în turul doi cu liberalul Nicoale Ciucă sau cu liderul AUR George Simion, şeful PSD va ajunge la Cotroceni, iar acest lucru ar fi un dezastru pentru România, motiv pentru care USR trebuie să facă tot ce poate pentru a împiedica acest scenariu, a fost mesajul transmis de deputatul Claudiu Năsui, care crede că cea mai bună opţiune pentru români este Elena Lasconi.

"Într-adevăr, domnul Ciolacu preşedinte ar fi un prăpăd pentru România. Pentru că domnul Ciolacu crede în impozitarea progresivă, nu vrea nicio tăiere de taxe, vrea numai creşteri de cheltuieli, vrea exact tot ce s-a întâmplat şi până acum", a afirmat Claudiu Năsui la Digi24.

La remarca jurnalistei Anca Suciu că a promis şi Marcel Ciolacu reducerea taxelor pe muncă, liderul USR a replicat:

"Dar putea să o facă în ultimii doi ani şi nu a făcut-o. Putea să o facă PSD-ul din timpul de la Revoluţie şi până acum, deci haideţi să ne uităm la ce fac oamenii, nu la ce spun".

Cum remarcile lui Claudiu Năsui l-au vizat mai degrabă pe Ciolacu, decât pe Ciucă, jurnalista a vrut să afle dacă prin acest discurs tatonează o negociere pentru după alegerile rezidenţiale.

"Tatonez doar faptul că domnul Ciolacu ar fi un pericol pentru România", a fost răspunsul lui Năsui, care i-a adus un zâmbet pe faţă liberalului invitat să participe în emisiune, Alexandru Murar.

"Mai mare decât Nicolae Ciucă?", a insistat jurnalista.

"Mai mare decât Nicolae Ciucă. Dar eu ce spun este că dacă Nicolae Ciucă intră în turul doi cu Marcel Ciolacu, nu va câştiga. Şi asta este, de fapt, problema cea mai mare pe care o are dreapta, oricare ar fi ea, în România, sau orice alte forţe anti-PSD. Dacă domnul Ciolacu intră în turul doi cu domnul Simion sau cu domnul Ciucă, câştigă domnul Ciolacu şi atunci trebuie să facem totul să împiedicăm acest scenariu să se realizeze", a completat Claudiu Năsui.

Replica lui Muraru nu s-a lăsat aşteptată:

"Eu vă spun că un candidat PSD în turul doi nu va obţine majoritatea voturilor. Este un fapt verificabil în ultimii 20 de ani cu preşedinţi care au fost mai de dreapta, mai de centru, dar tot ce a însemnat un candidat care e anti-PSD câştigă alegerile prezidenţiale. Deci eu pot să îi spun domnului Năsui că, într-un tur doi Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă, niciun membru USR nu va sta acasă şi în niciun caz nu va vota Marcel Ciolacu. Asta pot să vă garantez, indiferent de relaţia din trecut dintre noi şi USR".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor