Andrei Dimitriu: ”Puterea comunistă în România a însemnat o crimă continuă” (video)

Puterea comunistă a însemnat o crimă continuă, o demolare a scării axiologice normale, naturale, promovarea imposturii, a violenţei, a lucrurilor gregare, într-un cuvânt, a imbecilităţii, a afirmat miercuri directorul Filarmonicii George Enescu.
Andrei Dimitriu(Directorul Filarmonici George Enege)
Andrei Dimitriu(Directorul Filarmonici George Enege) (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

”Istoria recentă a României în perioada comunistă este o mare tragedie. Marx spunea că odată ajunşi la putere comuniştii trebuie să treacă drept monştri şi au reuşit această performanţă”, a susţinut Andrei Dumitriu, în cadrul vernisajului expoziţiei ”Comunismul în România”, organizat astăzi de IICCMER şi Fundaţia Konrad Adenauer.

În opinia sa, ar trebui ca generaţiile tinere să perceapă acest lucru şi să realizeze că regimul comunist ”a reprezentat pentru mase, pentru mulţime, o coborâre în infern”.

Dimitriu a subliniat că succesul uriaş al comunismului a fost ”crearea omului de tip nou, fără caracter sau cu caracter slab şi acest monstru biped există şi îl avem chiar vecin”.

”Este extrem de important ca sistemul de educaţie să aibă în vedere acest lucru. O societate nu se poate dezvolta decât cu oameni care au simţul onoarei, al demnităţii, au curaj şi reuşesc să se iubească creştin”, a adăugat el.

Directorul Filarmonicii Naţionale George Enescu a mai susţinut că dacă în programa şcolară din România este inclusă disciplina Holocaustului, se impune să aibă un statut egal şi cunoaşterea comunismului. ”Lipsa de preocupare pentru a înţelege ce înseamnă comunismul e aproape programată. Trebuie prevenită această atitudine faţă de interesul nostru real al românilor”, a concluzionat Dimitriu.

Succesul uriaş al comunismului a fost crearea omului de tip nou, fără caracter sau cu caracter slab.

Reamintim că Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Fundaţia Konrad Adenauer România au organizat astăzi vernisajul expoziţiei „Comunismul în România”, care prezintă, în imagini reprezentative, istoria momentelor cheie ale perioadei 1944-1989.

Într-o primă etapă, expoziţia propune vizitatorilor săi o privire asupra fenomenului represiunii şi rezistenţei anti-comuniste, urmând ca în toamna acestui an să includă şi alte secţiuni legate de perioada totalitară. Astfel, expoziţia permanentă a viitorului Muzeu al Comunismului va acoperi teme precum ideologia, cucerirea puterii în România, Securitatea, ţărănimea, politici demografice, politica externă, viaţa cotidiană ori evenimentele din decembrie 1989.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii