Andreea Paul: Ponta a transformat Guvernul în Oficiul de Complicat Afaceri Simple

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că, în timp ce creşterea economică încetineşte şi investiţiile străine scad cu 10% în prima jumătate a acestui an, premierul Victor Ponta i-a minţit pe români şi a transformat Guvernul în „Oficiul de Complicat Afaceri Simple”.
Andrei Pricopie
21.08.2014

alte articole

Andreea Paul (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.08.2014

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că, în timp ce creşterea economică încetineşte şi investiţiile străine scad cu 10% în prima jumătate a acestui an, premierul Victor Ponta i-a minţit pe români şi a transformat Guvernul în „Oficiul de Complicat Afaceri Simple”.

Deşi a promis că va reduce CAS-ul, Victor Ponta pare să nu se grăbească în acest sens, a remarcat Andreea Paul, care evidenţiază însă că premierul a operat câte două modificări fiscale „pe genunchi” pe lună şi a introdus 36 de taxe noi şi impozite majorate, „complicând o fiscalitate şi aşa mult prea alambicată şi neprietenoasă”.

„Ponta a introdus taxe exotice, cum e taxa pe stâlp sau la combustibil, din disperarea dată de incapacitatea de a ignore şi de a stimula investiţiile. Supra-acciza de 7 eurocenţi la carburant a tăiat consumul tuturor românilor şi a agenţilor economici. Fiscalitatea ar trebui gândită şi reglementată un an întreg, cu consultări tehnice detaliate, după care anunţi modificările cel mult o dată la doi ani. Anunţul noilor reglementări se face din timp, cu termene clare de aplicare la decalaj de un an de la data anunţului”, a subliniat liderul PDL, cerând încetarea practicii PSD de a mai taxa orbeşte, fără noimă, care este în detrimentul unei fiscalităţii simple, predictibile şi sănătoase.

Andreea Paul a scos în evidenţă faptul că Victor Ponta a minţit atunci când a promis un milion de noi locuri de muncă şi 10 miliarde de euro investiţii. Pe fondul lipsei unor planuri de afaceri sănătoase, ca urmare a vitezei cu care se modifică haotic legislaţia, prim-vicepreşedintele PDL remarcă faptul că tăierea masivă a investiţiilor publice şi căderea investiţiilor străine au dus la reducerea nivelului de trai şi la pierderea a mii de locuri de muncă, dar au dus şi la cablarea şi alimentarea masivă a baronilor locali la bugetul public.

Totodată, „Ponta a minţit când a promis repararea greşelilor trecutului. Rezistenţa statului la introducerea de metode moderne şi eficiente de comunicare cu agenţii economici şi cu cetăţeanul este feroce, târându-i de la un ghişeu la altul, adeseori chiar în cadrul aceleiaşi instituţii în locul transmiterii electronice a informaţiilor. Sunt exemple absurde în care ANAF solicită un certificat fiscal emis tot de ANAF pe care agentul economic este obligat sa scrie „conform cu originalul” şi să semneze. ACL cere trecerea rapidă la e-Guvernare folosind fondurile europene alocate pentru 2014-2020”, adaugă aceasta.

În ceea ce priveşte promisiunea premierul Ponta privind o Românie performantă, Andreea Paul constată că modul în care se elaborează şi se modifică legile de către PSD deformează, de fapt, concurenţa liberă, fiind favorizate grupurile prietene social-democraţilor. Drept exemplu, liderul PDL a amintit de legea salubrităţii care creează şi certifică exclusivităţi mafiote sau fondurile alocate mediului sau reglementarea activităţii trader-ilor cu cereale, cu carne sau cu lemn, în detrimentul producătorilor români şi a consumatorilor.

„Creşterea evaziunii fiscale la cote record sub guvernarea PSD omoară afacerile curate prin două căi. Pe de o parte, prin presiunea directă a preţurilor evazioniştilor care nu-şi plătesc obligaţiile la stat. Pe de altă parte, sub presiunea neîncasării banilor la buget, statul lui Ponta comite abuzuri şi trimite disperat controale la agenţii economici corecţi. ACL cere urgentarea reformei ANAF”, a mai declarat Andreea Paul.

Şi nu în ultimul rând, Victor Ponta a promis respect şi mândrie românilor, dar, în opinia liderului PDL, acest lucru nu s-a întâmplat, argumentând că dacă statul are de plătit o datorie unui agent economic de care depind salariile oamenilor, întârzierile nu sunt penalizate, însă dacă agentul economic întârzie plata obligaţiilor către stat penalităţile curg imediat. Practic, nu există tratament egal între stat şi contribuabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor