Predoiu: Ponta a devenit, prin politica sa, expresia regimului ticăloşit de care ne-am străduit să ne debarasăm

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

În plin război electoral, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat luni, în faţa organizaţiilor PDL-PNL, că drumul premierului Victor Ponta trebuie oprit pentru că acesta reprezintă expresia „regimului ticăloşit de care ne-am străduit să ne debarasăm”, fiind un politician slab în politica externă şi incompetent în politica internă, care ameninţă să izoleze România de şansele ei prin „tolerarea corupţiei şi o geopolitică nebuloasă”.

„Suntem la şapte ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană. Acel moment a însemnat o oportunitate uriaşă pentru România. Astăzi, după şapte ani, agenda publică a fost cuprinsă de teme de neimaginat la acel moment. Scena politică este răvăşită de carierism şi fripturism, de scandaluri de corupţie şi dezbateri sterile. Sunt semnele lipsei de reformă a clasei politice. România a intrat în 2007 într-o organizaţie pentru care lumea noastră politică nu a fost pregătită”, a precizat Predoiu.

Liderul PDL a explicat că intrarea în UE a reprezentat, totodată, oportunitatea refacerii infrastructurii feroviare, rutiere şi portuare cu bani europeni, lucruri pe care le-am ratat, motiv pentru care infrastructura noastră depăşită ne ţine pe loc dezvoltarea economică. În opinia lui Predoiu, ca urmare a acestor eşecuri, societatea noastră „a ratat desprinderea de epoca post-comunistă, cu toate racilele ei, de la corupţie la nepotism, de la intoleranţă la minciună generalizată”.

„În acest tablou dezolant, Justiţia a adus singura rază de lumină, singura oază de speranţă, pentru că a fost temeinic şi în profunzime reformată, i-a fost consolidată independenţa cu largul suport al UE şi SUA. Cazurile Vântu, Voiculescu şi Năstase sunt deopotrivă expresia lipsei de reformă în zona politică şi economică, dar şi succesului reformelor în zona Justiţiei. Astăzi, expresia României de care vrem să ne desprindem este dată de Victor Ponta”, a subliniat acesta.

Predoiu susţine că Victor Ponta a fost lansat de premiile acordate de televiziunea lui Vântu, crescut „la sân de Năstase” şi consacrat de televiziunea lui Voiculescu, iar în timp ce Vântu, Voiculescu şi Năstase reprezintă un trecut mort, premierul Ponta reprezintă ameninţarea învierii acelui trecut.

Slab în politica externă, incompetent în politica internă, Ponta ameninţă să izoleze România de şansele ei prin tolerarea corupţiei şi o geopolitică nebuloasă

„Victor Ponta ar putea fi înlocuitorul lor. Din 2012 şi până astăzi, prin politica sa, Victor Ponta a devenit expresia regimului ticăloşit de care ne-am străduit să ne debarasăm. Slab în politica externă, incompetent în politica internă, Ponta ameninţă să izoleze România de şansele ei prin tolerarea corupţiei şi o geopolitică nebuloasă. Trebuie să oprim drumul lui Ponta. El încearcă să convingă societatea că în Vest nu găsim nimic, deci să mergem spre Est. El blochează investiţii serioase din Vest, ca să facă loc banilor din Est”, a remarcat liderul democrat-liberal.

Un alt motiv pentru care trebuie oprit drumul lui Ponta, în viziunea lui Predoiu, este că acesta a „populat statul cu rudele şi finii săi, copiind metoda familiei Ceauşescu”.

Predoiu propune atacarea lui Ponta, un reprezentat pentru sistemul care ne-a ţinut în loc, până când acesta va fi distrus politic pentru că acesta este un pericol care trebuie oprit. „Ştiu că societatea românească vrea şi altceva decât luptă politică. Dar pentru a semăna grâu, trebuie să deparazităm mai întâi terenul”, a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne