Adrian Papahagi, despre laşitatea lui Ponta

„Profilul psihologic al lui Ponta exprimă o trăsătură dominantă - laşitatea”, a scris duminică vicepreşedintele PMP Adrian Papahagi pe contul său de Facebook.
Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.01.2014

Vicepreşedintele PMP Adrian Papahagi a comentat duminică pe contul său de Facebook că „Profilul psihologic al lui Ponta exprimă o trăsătură dominantă - laşitatea”. Papahagi şi-a argumentat afirmaţia prin exemplele care în opinia lui atestă această trăsătură de caracter a premierului Victor Ponta.

„Nu şi-a recunoscut plagiatul, dar şi-a eliminat titlul de doctor din CV", afirmă Papahagi.

Reamintim că Victor Ponta a fost acuzat încă o dată de plagiat la sfârşitul lui septembrie 2013, după ce Adrian Papahagi, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi profesor universitar, a susţinut că ar fi găsit noi dovezi că o lucrare publicată de liderul guvernului ar conţine fragmente dintr-o carte semnată de un important avocat francez.

"Nu a asumat eşecul privatizării Oltchim şi a dat vina pe Dan Diaconescu", a adăugat Papahagi.

Premierul Victor Ponta declara atunci că singurul vinovat este Dan Diaconescu care „nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului”, nemenţionând despre instituţiile din subordinea Guvernului, care au realizat caietul de sarcini ca sa permită oricui să se prezinte la licitaţie.

"Nu şi-a asumat proiectul Roşia Montană, dedublându-se în premier şi deputat", a continuat Papahagi, făcând referire la deja celebra situaţie în care Victor Ponta a precizat că susţine proiectul în calitate de premier, dar este contra lui în calitate de deputat.

"Nu şi-a asumat eşecul privatizării CFR Marfă: s-a ascuns după CSAT, a fugit din ţară la Miami, şi până la urmă contractul a fost semnat de un secretar de stat", a adăugat Papahagi.

Premierul declara atunci: „Sigur că-mi asum răspunderea, n-am fugit niciodată de respundere. Aprob Ordonanţă de Urgenţă, o trimit la CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării - n.r.) spre aviz, că dacă preşedintele ştie ceva ce noi nu stim, nu trebuie sa ne lase sa greşim, trebuie să spună”. Preşedintele i-a replicat atunci lui Ponta că „CSAT nu se ocupă de târguieli, ci doar de probleme de securitate naţională. CSAT a solicitat un investitor strategic”.

"Nu şi-a asumat superimunitatea votată în marţea neagră: a fugit în Africa de Sud, iar când s-a întors s-a făcut că plouă", a mai precizat vicepreşedintele PMP, făcând referire la declaraţiile premierului potrivit cărora nu era la curent cu votarea acelor legi controversate fiind în vizită la ceremoniile funerare ale lui Nelson Mandela.

"Nu a avut curajul să dea ochii cu Victoria Nuland şi a dispărut strategic din ţară (e a treia fugă de răspundere, stângaci regizată)”, a adăugat Papahagi, amintind că pememierul Ponta a avut programul prea încărcat pentru a-şi face timp să se întâlnească cu oficialul numărul doi american cu care trebuia să discute despre chestiuni legate de statul de drept, după ce aceste chestiuni începuseră să fie discutate la Washington în luna octombrie, cu Joe Biden.

„De fapt, Ponta seamănă cu un golan de cartier, care sparge geamul cu praştia şi o ia la sănătoasa. Cam ăsta e calibrul primului ministru al unui stat UE şi NATO”, şi-a concluzionat Papahagi meseajul pe reţeaua socială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor