Ziua 66. "Singurul obiectiv al PSD este să-i scape de puşcărie pe cei ce au tâlhărit ţara 27 de ani"

Pornit de la adoptarea OUG 13, protestul #rezist intră în ziua 66 şi promite să continue, căci miza lui a fost mai mare decât abrogarea ordonanţei, miza este curăţarea ţării de corupţi şi aducerea ei pe coordonatele normalităţii.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Câteva zeci de protestatari #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, pentru a ţine aprinsă "flacăra democraţiei" lângă Guvern, căruia îi cer demisia de mai bine de două luni. Conform tradiţiei, la ora 21, participanţii la protest au luminat întunericul cu telefoanele mobile şi lanternele şi au cântat imnul. După imn, protestatarii au cântat „Mulţi ani primească, cu executare”, urarea fiindu-i adresată lui Liviu Dragnea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Seară de seară "baricade", protestatarii se declară determinaţi să reziste, demers pe care îl consideră absolut necesar în condiţiile în care zi de zi, în Parlament apar proiecte (mai noi sau scoase de la sertar) vizând dezincriminări ale conflictelor de interese, mutilări ale Codului Penal, asta în timp ce lucrurile bune făcute anterior de tehnocraţi sunt demolate.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Guvernanţii noştri şi parlamentarii continuă aceleaşi lucruri, încearcă să ia aceleaşi măsuri pe altă cale, pe calea parlamentară de data asta. Nu s-a rezolvat nimic decât că s-a abrogat OUG nr. 13, în rest scopul lor e acelaşi – să scape de puşcărie şi să rămână penalii în funcţie, să dezincrimineze conflictul de interese, de-astea", spune o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Guvernul nu a demisionat în ciuda măgăriei cu OUG 13 şi a protestelor care au urmat după, Parlamentul continuă să promoveze legi pro-corupţie în loc să promoveze anti-corupţie, cele două personaje de la conducerea camerelor parlamentare, mai precis Tăriceanu şi Dragnea, sunt unul condamnat, celălalt în cursul procesului. Nu mi se pare normal să fie conducătorii camerelor. Aroganţa şi nesimţirea clasei politice, în special a PSD. Ar mai fi multe. Dar punctele principale astea ar fi", enumeră un alt protestatar motivele care îl scot în stradă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În linie cu ei, un alt protestatar susţine că singurul obiectiv pe care PSD-ul îl are este să-i scape de puşcărie pe oamenii politici care au tâlhărit efectiv ţara de 27 de ani.

"Ordonanţa 13 trece prin Parlament, trece prin comisia juridică, cu siguranţă nu se vor opri aici. Sunt determinaţi. După părerea mea, este o luptă incredibilă între bine şi rău dar definită mult mai clar, eu o văd aşa: ei nu vor abandona lupta până în momentul când nu vor avea siguranţa că vor scăpa de puşcarie şi vor rămâne cu averile, făcute ilicit, intacte.

După părerea mea, e singurul proiect pe care PSD-ul îl are în momentul acesta, iar datoria mea este să rămânem aici să facem prin metode democratice să nu se întâmple acest lucru. Mie mi se pare un lucru de o gravitate excepţională. Deci singurul obiectiv pe care PSD-ul îl are este acesta, de a scăpa de puşcărie oamenii politici care au tâlhărit efectiv ţara această de 27 de ani, vor să scape de puşcarie şi vor să rămână cu averile intacte", spune protestatarul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestatarii sunt revoltaţi şi că Puterea, pe lângă faptul că lucrează în favoarea corupţilor îi şi sfidează neîncetat, una dintre cele mai recente sfidări fiind numirea ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Florin Iordache, autorul OUG 13. O altă sfidare este că acelaşi Iordache declara astăzi că Parlamentul va stabili un prag pentru abuzul în serviciu.

"Previzibil, consecvent, pro-corupţie, omul nu se dezminte. Şi într-adevăr în Parlament, probabil, că or să încerce să măcelărească din nou legea şi să o facă favorabilă legea. Asta bănuim cu toţii, sperăm să nu o treacă cu amendamente pro-corupţie, sperăm să nu o treacă cum îşi doresc ei", afirmă un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cât despre faptul că Rădulescu, deputatul cu mitraliera care voia să pună tunurile de apă pe ei, a fost suspendat pentru 6 luni din PSD, protestatarii găsesc gestul acesta egal cu zero:

"Mi se pare o măsură nepotrivită, e o bătaie de joc, 6 luni de zile pentru declaraţii de o asemenea gravitate, un partid normal la cap l-ar fi exclus în secunda 2!

Un asemenea om, un asemenea personaj, cu violenţă verbală, ameninţări cu violenţă fizică, ameninţări cu moartea, lucruri incalificabile pentru un om politic, ar fi însemnat în orice societate normală excluderea politică a unui astfel de personaj", spune un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În aceste condiţii, este greu de anticipat care va fi finalitatea protestelor. Cert este însă că ele trebuie să continue, cred protestatarii.

"E foarte greu să spun (care va fi finalitatea n.r.). Repet, noi, cei care ne aflăm aici, nu putem face altceva decât să manifestăm paşnic, să ne exprimăm punctul de vedere, mai mult de atât nu stă în puterea noastră. Practic, singura formă de protest e aceasta, protest paşnic, protest în piaţă, protest faţă de oamenii care încalcă legea, de oamenii care nu respectă statul de drept, mai mult decât atât, protest faţă de un partid care încearcă prin toate mijloacele să decapiteze justiţia, să schimbe Procurorul General.

Sunt lucruri, repet, de o gravitate excepţională şi eu aştept în cotinuare o reacţie pe măsură din partea societăţii. Nu este posibil aşa ceva. Dacă acest partid va reuşi să mă facă pe mine ca om să îi urăsc, înseamnă că m-a învins. Eu nu sunt aici că să îi urăsc pe aceşti oameni, eu sunt aici fiindcă vreau să se facă dreptate. E singura logică.

Eu nu am nici competenţa nici calitatea necesară să judec dacă oamenii politici despre care vorbim sau pe care îi contestăm sunt vinovaţi. Singurul lucru pe care îl cerem e ca aceşti oameni să meargă în faţa justiţiei şi să fie judecaţi, să răspundă. Foarte posibil pot fi nevinovaţi, dar trebuie să meargă în faţa justiţiei!

Am avut zilele trecute, am plimbat în permanenţă prin piaţă lucruri care se spun de 2000 de ani, de 500 de ani, “Fiat justitia et pereat mundus”, este incredibil! “Fiat justitia ruat caelum”, spunea Seneca acum 2000 de ani, “Să se facă dreptate, prăbuşească-se cerul!”.

Ce se întâmplă la noi? Gândiţi-vă că în Europa mari oameni politici au mers în faţa justiţiei, vorbesc de Helmut Kohl, vorbesc în Italia de Berlusconi, vorbesc în Franţa de preşedinte. La noi, pentru domnul Dragnea şi Tăriceanu sunt capabili să răstoarne o ţară! Mi se pare incapabil, inacceptabil, de necrezut", spune un protestatar.