Deputatul cu mitraliera, suspendat temporar din PSD

PSD-ul s-a "disociat" joi de Cătălin Rădulescu, cel ce susţinea că protestatarii din Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri de apă. "Disocierea" de deputatul cu mitralieră nu e definitivă, ci doar pe termen de şase luni.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, posesorul de mitralieră devenit "celebru" după ce a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri cu apă a fost suspendat pentru 6 luni din PSD, la şedinţa CExN a partidului, organizată joi la Sinaia.

Potrivit presei, propunerea pentru suspendarea lui Rădulescu a venit din partea lui Liviu Dragnea. Liderul PSD anunţa miercuri, la Sinaia, că va propune în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de joi „autosuspendarea” din partid a lui Rădulescu, personaj ce a stârnit valuri de indignare în rândul cetăţenilor, după declaraţiile sale halucinante la adresa "tratamentului" pe care l-ar aplica protestatarilor #rezist.

Reamintim că Rădulescu a declarat, într-un halucinant interviu acordat jurnaliştilor de la Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri cu apă şi că, în caz de nevoie, şi-ar folosi mitraliera AKM cu care a tras la Revoluţie unde şi cum a nimerit.

La scurt timp după declaraţii, protestatarii din Victoriei au luat atitudine, iar parchetul a deschis dosar in rem cu privire la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, poliţiştii i-au anulat lui Rădulescu dreptul de a deţine arme şi l-au amendat pe demnitar cu 2.500 de lei.

Potrivit publicaţiei Adevărul, poliţiştii au constatat că pistolul-mitralieră pe care deputatul îl deţinea era în stare de funcţionare, dar fără muniţie, nu avea dispozitiv de siguranţă.