Victimele Mineriadelor acuză: Proteste cu tema "PSD = Mafia Roşie, Firea, Demisia!", blocate de Primăria Capitalei

Intenţia AVMR de a organiza proteste cu tema "PSD = Mafia Roşie", "Gabriela Firea, Demisia!", s-a izbit de refuzul primăriei. E mai rău ca pe vremea lui Oprescu, acuză liderul AVMR.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primăria condusă de Gabriela Firea se opune dreptului cetăţenilor de a protesta, acuză Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România (AVMR), după ce două solicitări pentru organiarea unor proteste cu tema PSD = Mafia Roşie; Firea, Demisia! nu au fost autorizate.

Potrivit preşedintelui AVMR, refuzul Primăriei de a permite protestele, care urmau să fie organizate, unul dintre ele, chiar pe trotuarul din faţa Primăriei, iar cel de al doilea la Statui, la Universitate, nu este justificat.

"Am depus solicitare la Cabinet pentru protest, pentru data de 30.03. 2017, m-am dus la comisie, comisia nu era completă, era balamuc şi mi se răspunde că este interzisă adunarea a două adunări publice simultan în acelaşi loc, pe acelaşi traseu indiferent de caracterul lor. Asta ar fi teoretic corect dacă cineva făcea protest pe trotuar, în faţă, acolo. Ni s-a spus că un individ face protest de două luni vis-a-vis, dar e pe trotuarul de la Cişmigiu, ori asta n-are nicio legătură cu punctul unde am cerut noi.

Am pus din nou pentru 10 zile, trebuia să începem de astăzi, la Statui la Universitate, şi acelaşi răspuns negativ, pe care încă nu l-am primit şi scris", a declarat preşedintele AVRM, Viorel Ene.

Cerere
Cerere (Viorel Ene)

Cerere
Cerere (Viorel Ene)

Răspuns primărie
Răspuns primărie (Viorel Ene)

Motivul pentru care membrii AVMR intenţionau să protesteze sunt, potrivit lui Viorel Ene, abuzurile ce au loc în Primăria Capitalei, condusă de Primăriţa PSD - de la insultarea şi agresarea consilierelor USR, continuând cu firmele pe care vrea să le înfiinţeze, modul în care se organizează târgurile în Bucureşti, ca o modalitate de "sifonat bani" etc.

Potrivit lui Viorel Ene, reful autorizării protestelor arată că Primăria e chiar mai opacă decât pe vremea lui Sorin Oprescu, care şi-a dat semnătura pentru autorizarea protestelor contra lui organizate de AVMR.