Ziua 61. "Rezistăm în Agora exercitându-ne cu responsabilitate, statornicie, atenţie, meseria de cetăţeni!"

Imnul României şi scandarea "Demisia" au răsunat din nou în Piaţa Victoriei, loc unde protestatarii #rezist revin seară de seară, motivaţi de dorinţa de a trăi într-o ţară în care corupţii stau după gratii, nu în funcţii de unde să afecteze destinul ţării.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 61-a zi consecutiv, protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, loc de unde, de la adoptarea "noaptea, ca hoţii" a OUG 13, se cere neîncetat Demisia lui Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu. La ora 21.00, conform "tradiţiei" din Piaţă, zecile de protestatari au cântat imnul şi au luminat întunericul cu telefoanele mobile şi lanternele. La finele imnului, s-a scandat îndelung "Demisia!"

"Două luni după o marţi (noapte #cahoţii) au fost 61 de zile-seri-nopţi de #rezistenţă prin lumină civică (revoluţia luminii) în faţa întunericului politic (PSD, ciuma roşie). 61 de zile deja, plus toate câte vor mai urma, în care nu cedăm şi sperăm, liberi cum suntem şi cum vrem să rămânem, în faţa celor de la putere care ne vor captivi. Insistăm cu cererile de bun-simţ: nu corupţiei, da justiţiei! Nu incompetenţei, da profesionalismului în Guvern, Parlament şi înalte demnităţi din stat! Nu corupţilor în funcţii publice! Nu Estului întunecat de umbra lui Putin, da familiei noastre, Europa, şi partenerilor transatlantici! #Rezistăm în Agora exercitându-ne, zi de zi, cu responsabilitate, statornicie, atenţie, meseria de cetăţeni. Numele (atât de frumos simbolic!) al locului în care venim seară de seară, Piaţa Victoriei, s-ar putea transforma, de ce nu, în Piaţa Victoriei #Rezist(ente)", declară o protestatară.

"Mi-aş dori de la guvernanţi măcar să încerce să guverneze pentru cetăţeni, să ne arate decenţă, respect şi bun simţ! Să nu dea legi ce au ca beneficiari direcţi pe cei cu probleme penale. Să nu creadă că ne pot păcăli cu legile mascate pe care le dau ei în Parlament. Şi mai ales, suntem cu ochii pe ei. Şi dacă nu guvernează pentru cetăţeni, noi vom #rezista şi, atâta timp cât dau legi care apără hoţii şi hoţiile, cetăţenii vor protesta împotriva lor", adaugă o altă tânără.

Rămaşi mult mai puţini în ultima perioadă, protestatarii atrag atenţia că este nevoie de implicare, căci atacul politicienilor la adresa statului de drept continuă:

E nevoie de implicare acum şi prezenţă în stradă aşa cum a fost şi acum 60 de zile, noi obosim dar ei nu. Atacul lor la statul de drept continuă. Fie că e încercarea de schimbare a legii referendumului, fie încercarea de limitare a prerogativelor preşedintelui sau cea mai nouă petardă schimbarea atribuţiilor jandarmeriei. Nu e de ajuns că au recreat DGPI la Ministerul de Interne, acum vor să dea jandarmilor dreptul să facă cercetare penală şi să "reţină pe baza unor suspiciuni rezonabile" adică arbitrar şi fără mandat. Sunt în stare să facă România stat totalitar doar să scape de puşcărie şi să intimideze opoziţia. Ruptura dintre cetăţenii români şi reprezentanţii aleşi sau numiţi e mai clară ca niciodată. Sincer, cred că vor să forţeze ieşirea României din UE", susţine un alt protestatar #rezist.

Nu în ultimul rând, oamenii acuză dublele standarde în aplicare legii. Astfel, în timp ce unul dintre protestatarii de bază din Victoriei a fost amendat de numeroase ori, una dintre amenzi fiind pentru faptul că şi-a staţionat duba în zona aferentă protestelor, alte maşini pot staţiona fără probleme iar maşinile ce ies de la Guvern încalcă fără să fie trase pe dreapta linia continuă.

Lui Dide i-au dat amendă pentru camioneta cu steagurile şi biroul nostru din piaţă. Dar alte maşini pot să staţioneze şi să fac poze şi să se plimbe printre manifestanţi fără probleme", spune un protestatar.

Cum astăzi este 1 aprilie, ziua păcălelilor, protestatarii şi-au făcut şi pancarte cu mesaje de "sezon".

"De 1 Aprilie, Moolguţa e deşteaptă, Dragnea e cinstit, Tăriceanu e fidel, Firea e o doamnă, Grindeanu are personalitate!", scrie pe pancarta unei doamne.

Protest
Protest (Lavinia Tîlvăr)

Protest
Protest (Lavinia Tîlvăr)

Un alt protestatar a devenit subit fan Dragnea.

Protest
Protest (Lavinia Tîlvăr)

Reamintim că de la adoptarea OGU 13 - abrogată şi respinsă ulterior în urma protestelor masive - Piaţa Victoriei a devenit epicentrul luptei paşnice pentru schimbarea modului în care se face politică în ţară.

Protestatarii care seară de seară revin la Guvern îşi doresc o Românie în care corupţii şi penalii să fie eliminaţi din funcţiile şi demnităţile publice şi în care legiuitorii fac legi în interesul cetăţenilor nu a unei clici. De asemenea, oamenii îşi mai doresc ca legile să fie respectate de toată lumea, cu alte cuvinte, politicienii să nu se mai considere deasupra ei jefuind ţara în voie pentru a da apoi ordonanţe care să-i scoată din puşcării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne