Premierul Grindeanu, întâmpinat la Jandarmerie de protestatari #rezist

Cum Guvernul pare să ignore prezenţa în Piaţa Victoriei a protestatarilor #rezist, manifestanţii au vrut să îi aducă aminte premierului că protestele sunt încă vii, motiv pentru care l-au întâmpinat la Jandarmerie. Acţiunea lor n-a fost însă pe placul oamenilor legii.
Jandarm in fata la MAI
Jandarm in fata la MAI (Captura)

Mai mulţi protestatari #rezist s-au aliniat, luni, în faţa sediului Inspectoratului General al Jandarmeriei, pentru a-l întâmpina pe premierul Grindeanu, ce urma să ia parte la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Protestul lor paşnic a fost întrerupt de jandarmi care i-au legitimat pe cei 8 protestatari pentru a-i "informa" că iau parte la un protest neautorizat şi a le cere să plece, avertizându-i că, dacă nu părăsesc zona în 5 minute, vor fi amendaţi. Finalmente, protestatarii au scăpat - până la proba contrarie - fără amenzi, după ce au fost obligaţi să polemizeze cu jandarmii, explicându-le că potrivit art. 3 din legea 60, adunarea lor este legală.

Art. 3 din legea 60 prevede că: "Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat." Ori, Jandarmeria este instituţie de interes public.

Finalmente, după ce protestatarii au anunţat că nu vor părăsi zona în cele 5 minute, căci sunt în legalitate, protestul a continuat circa o oră, fără ca protestatarii să poată scanda sau afişa lozinci prin care să îi transmită lui Grideanu mesajul Străzii.