Vlad Voiculescu: Bodog deplânge soarta managerilor care au drenat resursele spitalelor

Deşi ştie foarte bine cum stă treaba în spitale, ministrul Florian Bodog a considerat oportun să deplângă soarta unora dintre foştii săi colegi şi cum, vezi Doamne, imaginea şi prestigiul cadrelor medicale ar avea de suferit de pe urma investigării fraudelor acestor indivizi, a remarcat tehnocratul Vlad Voiculescu.
Andrei Pricopie
21.05.2017

alte articole

Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.05.2017

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a exprimat speranţa ca personalul spitalelor din România - primii afectaţi de drenarea resurselor spitalelor către buzunarele managerilor şi ale prietenilor lor de partid - să nu mai tolereze comportamentul abuziv al conducerii şi să ia atitudine raportând problemele organelor abilitate şi, la nevoie, presei.

"La câteva săptămâni după începerea mandatului, am mers, ca simplu vizitator, la Spitalul Judeţean din Constanţa. Când acuzaţiile sunt că managerul a primit 1,2 milioane euro doar şpagă, ne putem închipui care a fost prejudiciul total adus spitalului! Două lucruri m-au şocat: pe de-o parte starea jalnică a spitalului, în ciuda investiţiilor de zeci de milioane de euro ale Ministerului Sănătăţii, şi pe de altă parte, numărul de reclame şi de firme private care au înlocuit servicii esenţiale pe care spitalul ar fi trebuit să le ofere pacienţilor în mod gratuit", a declarat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a remarcat că toate acestea nu au fost observate ani de zile de susţinătorii domnului manager, fie că este vorba despre susţinători de la Ministerul Sănătăţii, fie de la Consiliul Judeţean Constanţa.

"Culoarea politică a judeţului şi a celor care au aprobat investiţii de zeci de milioane fără să verifice nicicând ce s-a întâmplat cu banii publici... nu cred că mai este nevoie să comentez asupra acestui aspect. Cât despre motive... motivele dumnealui pentru toate cele înfăptuite - le citim în dosarul care i s-a întocmit. Motivele susţinătorilor dumnealui - le putem doar presupune... şi vor ieşi poate la iveală cândva", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, ceea ce se întâmpla în acel spital era de notorietate, aşa cum este de altfel şi cazul altor spitale din ţara noastră.

"Sper din tot sufletul ca personalul spitalelor din România - primii afectaţi de drenarea resurselor spitalelor către buzunarele managerilor şi ale prietenilor lor de partid - să nu mai tolereze astfel de comportamente şi să raporteze aceste fapte organelor abilitate şi la nevoie presei. Între timp, domnul fost manager a fost condamnat la 13 ani şi 4 luni de închisoare, fiind acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani", a continuat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a făcut trimitere la motivarea judecătorului de la Tribunalul Bucureşti care, în opinia lui, încadrează foarte bine lucrurile în contextul mai larg: "Instanţa observă că deşi în ultimii ani numărul managerilor de unităţi sanitare depistaţi, urmăriţi penal, trimişi în judecată şi condamnaţi a crescut în mod considerabil fenomenul corupţiei din sistemul medical tinde să devină generalizat, cu grave consecinţe asupra sănătăţii celor care sunt îndreptăţiţi la un act medical de calitate, aspect care nu poate fi explicat decât prin pedepsele blânde aplicate în majoritatea cazurilor, care nu fac altceva decât să încurajeze astfel de infracţiuni, cuantumul sumelor cu care aceşti funcţionari se îmbogăţesc peste noapte fiind extrem de tentante.

"Domnul ministru Bodog (fost manager de spital, apoi ani de zile şef al direcţiei care se ocupa de Asistenţa Medicală - adică şi de spitale, consilier de ministru, secretar de stat şi acum ministru, toate în acelaşi Minister al Sănătăţii) ştie foarte bine cum stau lucrurile. Cu toate acestea, foarte de curând a considerat oportun să deplângă soarta unora dintre foştii colegi şi cum, vezi Doamne, imaginea şi prestigiul cadrelor medicale ar avea de suferit de pe urma investigării fraudelor acestor indivizi", a subliniat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a citat declaraţia făcută de ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, în acest sens:

"Această luptă „anti-corupţie” de la nivelul sistemului de sănătate a ajuns să se transforme într-o veritabilă reglare de conturi. Nu risc foarte mult dacă spun că ea mai mult a stricat decât a ajutat sistemul sanitar. Efectele se resimt nu doar la nivelul imaginii şi prestigiului cadrelor medicale, dar, din păcate, s-a ajuns ca aceia care au cel mai mult de suferit sunt chiar pacienţii. Eu sunt un adept al măsurilor care să combată fenomenele de corupţie, dar nu pot fi de acord cu o luptă doar de dragul luptei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor