Vlad Voiculescu, despre cangrena corupţiei din spitale: "Sper ca personalul spitalelor să nu mai tolereze astfel de comportamente!"

Deşi statul a investit zeci de milioane de euro în Spitalul Judeţean Constanţa, al cărui fost director a fost condamnat pentru luare de mită, unitatea arată jalnic, susţine Vlad Voiculescu, subliniind că acest caz nu este unul singular.
Ana Ion
15.05.2017

alte articole

Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
15.05.2017

Ajuns ca simplu vizitator la Spitalul Judeţean Constanţa, spital al cărui manager, Dănuţ Căpăţână, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru luare de mită şi spălare de bani, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, remarca starea jalnică a unităţii medicale, deşi în aceasta s-au investit zeci de milioane de euro. Cazul spitalului din Constanţa nu este singular, subliniază fostul ministru, exprimându-şi speranţa că personalul medical din spitale nu va mai tolera aşa ceva.

La câteva săptămâni după începerea mandatului, am mers, ca simplu vizitator, la Spitalul Judeţean din Constanţa. Când acuzaţiile sunt că managerul a primit 1.2 milioane euro doar SPAGA, ne putem închipui care a fost prejudiciul total adus spitalului!

Două lucruri m-au şocat: pe de-o parte STAREA JALNICĂ a spitalului, în ciuda investiţiilor de zeci de milioane de euro ale Ministerului Sănătăţii, şi pe de altă parte numărul de RECLAME şi de FIRME PRIVATE care au înlocuit servicii esenţiale pe care spitalul ar fi trebuit să le ofere pacienţilor în mod gratuit", scrie, pe contul său de Facebook, fostul ministru.

Toate acestea nu au fost observate ani de zile de susţinătorii domnului manager, fie că este vorba despre susţinători de la Ministerul Sănătăţii, fie de la Consiliul Judeţean Constanţa. Culoarea politică a judeţului şi a celor care au aprobat investiţii de zeci de milioane fără să verifice nicicând ce s-a întâmplat cu banii publici... nu cred că mai este nevoie să comentez asupra acestui aspect.

Cât despre motive... motivele dumnealui pentru toate cele înfăptuite - le citim în dosarul care i s-a întocmit. Motivele susţinătorilor dumnealui - le putem doar presupune... şi vor ieşi poate la iveală cândva", mai adaugă tehnocratul.

Vlad Voiculescu mai reaminteşte că ceea ce se întâmpla în acel spital era de notorietate, aşa cum este şi în cazul altor spitale din ţara noastră şi îşi exprimă speranţa că cei ce lucrează în unităţile spitaliceşti vor reacţiona:

"Sper din tot sufletul ca personalul spitalelor din România - primii afectaţi de drenarea resurselor spitalelor către buzunarele managerilor şi ale prietenilor lor de partid - să nu mai tolereze astfel de comportamente şi să raporteze aceste fapte organelor abilitate şi la nevoie presei!", scrie Voiculescu.

Reamintim că fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa a fost condamnat la 13 ani şi 4 luni de închisoare, fiind acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani:

"Instanţa observă că deşi în ultimii ani numărul managerilor de unităţi sanitare depistaţi, urmăriţi penal, trimişi în judecată şi condamnaţi a crescut în mod considerabil fenomenul corupţiei din sistemul medical tinde să devină generalizat, cu grave consecinţe asupra sănătăţii celor care sunt îndreptăţiţi la un act medical de calitate, aspect care nu poate fi explicat decât prin pedepsele blânde aplicate în majoritatea cazurilor, care nu fac altceva decât să încurajeze astfel de infracţiuni, cuantumul sumelor cu care aceşti funcţionari se îmbogăţesc peste noapte fiind extrem de tentante", se arată în motivaţia deciziei instanţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor