Mişcări de trupe la Palatul Victoria. Grindeanu îşi aduce oameni de încredere în Guvern

După ce în prima perioadă a guvernării a adus la Palatul Victoriei apropiaţi de-ai lui Liviu Dragnea, mai nou Grindeanu încearcă să se înconjoare de oamenii lui de încredere.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Pe fundalul răcirii tot mai accentuate a relaţiilor cu Liviu Dragnea, premierul Grindeanu şi-a plasat o serie de apropiaţi în posturi guvernamentale, încercând să echilibreze raporturile în Executiv, după ce în primele luni a numit oameni fideli liderului PSD, relatează România Liberă.

Potrivit sursei citate, premierul Sorin Grindeanu încearcă să se înconjoare de oameni de încredere, aducând la Bucureşti persoane cu care a lucrat pe vremea când era preşedinte al CJ Timiş. Astfel, l-a pus în funcţia de director de cabinet al primului-ministru pe Alexandru Chirilă, fostul său consilier de pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. În urmă cu 20 de ani, Chirilă a lucrat la serviciul secret al Ministerului de Interne, DGIPI.

De asemenea, vicepreşedintele PSD Timiş, Petru Andea, a fost numit, recent, secretar de stat la Ministerul Educaţiei. Despre Andea, fost deputat PSD de Timiş timp de trei mandate, presa a scris că, înainte de 1989, a fost un cunoscut lider al organizaţiilor studenţilor comunişti.

Numirile semnate de Grindeanu în ultima lună concentrate pe zona Banat, contravin cu situaţia din prima perioadă a guvernării, când Liviu Dragnea şi-a impus apropiaţii din judeţele din sudul ţării.

Articolul integral poate fi citit aici