Cîţu: Guru finanţelor, Liviu, a emanat încă o idee menită să asigure creşterea spectaculoasă a economiei

Preşedintele PSD Liviu Dragnea promite impozite zero pe salariile medicilor de la 1 ianuarie anul viitor, demers care a atras o serie de comentarii acide din partea liberalului Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deloc încântat de iniţiativa lui Liviu Dragnea de a nu mai impozita salariile medicilor începând cu 1 ianurarie 2018, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef la ING Bank, l-a ironizat pe liderul PSD, "cârmaciul" care s-a aventurat să "atace cu curaj problema medicinei româneşti".

"Dragnea te dă afară din ţară dacă nu eşti medic... Guru finanţelor româneşti, Liviu, a emanat încă o idee menită să asigure creşterea spectaculoasă a economiei. Acoperind practic toate domeniile, autodidactul atacă cu curaj problema medicinei româneşti. Aşa cum o înţelege el. Afimă sus şi tare că începând cu 2018 medicii nu vor mai plăti impozite în România. După o oră de stupefacţie toată ţara a început să-şi pună întrebări", a precizat Florin Cîţu.

Ironic, senatorul PNL a pus pe masă o serie de întrebări care se ridică, în opinia lui, după declaraţiile lui Dragnea:

- despre care medici vorbeşte domnul Dragnea? Cei de la stat, cei din privat, sau despre toţi?

- în această psihoză creată de vestea marelui conductor, părinţii îi orientează pe copii spre medicină. Nu sunt prea puţine cele 8 spitale regionale şi unul republican din programul de guvernare în aceste condiţii?

- ce vor face doctorii din Ungaria, Bulgaria, Moldova şi Serbia? Vin toţi să-şi declare afacerea în România? Dar ce facem cu românii noştri atunci?

- ce vom face când vom avea mai mulţi doctori decât farmacii, cazinouri şi case de pariuri?

- ce facem dacă românii devin mai sănătoşi?

- cine va plăti pentru translatorii din spitale? Crede cineva că studenţii străini la medicină din Algeria, Iran, Liban, Libia, Congo, Pakistan, Bangladesh mai pleacă acasă?

- dar noi ăştia care nu suntem medici ce facem? noi putem să plecăm?

"Avem şi o veste bună. Se pare că dacă eşti doctor şi vrei să beneficiezi de această scutire de impozite, trebuie să ai domiciliu în Teleorman. Şi uite aşa se rezolvă şi decalajul economic dintre judeţele ţării! Tare cârmaciu, nu! P.S.: Urmează planul diabolic de repopulare a judeţului Teleorman cu librării", a conchis Florin Cîţu.